Veste bună pentru datornicii la bănci! Au scăpat

3
2550

credite-banci-1024x768

Românii au scăpat de recuperatorii de creanțe care-i hăituiesc zilnic la telefon să dea banii datorați băncilor de la care aceștia au cumpărat creanțele.

Înalta Curte a stabilit că recuperatorii nu mai au dreptul să meargă în instanţă pentru a reprezenta instituţiile pentru care lucrează, fie ele bănci, firme de leasing sau operatori de telefonie mobilă. Astfel, recuperatorii nu mai au bază legală pentru recuperarea creanțelor.

”Era o decizie ce trebuia luată de mult timp pentru că s-a încălcat ani de zile Codul de Procedură Civilă în ceea ce însemna reprezentarea convențională a unei persoane juridice. Ce a stabilit ÎCCJ ieri este că cererea de chemare în judecată și rezentarea convențională a unei persoane juridice, respectiv a unei societăți bancare sau a unei firme de leasing sau orice alt creditor persoană juridică, nu se poate face prin mandatar persoană juridică.O firmă nu poate reprezenta o altă firmă în instanță și nici chiar avocatul sau consilierul juridic al altei societăți comerciale. Majoritatea – avem 170 de recupersatori de creanțe în România – reprezentau în instanță societăți bancare, firme de leasing și așa mai departe. Lucru acesta este interzis de acum”,  a declarat avocatul Adrian Cuculis, , informează B1 TV.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY