Jandarmii înarmați nu se opresc doar la metrou! Uite unde vor mai păzi populația

0
1159

jandarm2-620x493

Zile trecute, Liberatea a publicat imagini nemaivăzute în capitala României: jandarmi înarmați cu pistoale automate și echipați ca pentru război au fost plasați în metroul bucureștean! O măsură extremă de siguranță care duce cu gândul la atentatele care au lovit inima Europei. Surse din MAI spun însă că asemenea luptători vor fi văzuți, în curând, și în gări, stații RATB și chiar în mijloace de transport în comun, scrie Libertatea.ro.

Oficial, nivelul de alertă teroristă din România nu a crescut. E tot ”albastru precaut”, același de mai bine de 15 ani. Cel puțin asta au declarat reprezentanți ai SRI imediat după sângeroasele atentate de la Bruxelles.

Însă, în spatele unor uși închise și ale acestui cod liniștitor pentru populație, au fost declanșate ample operațiuni menite să sporească siguranța cetățeanului și chiar să prevină eventuale atacuri teroriste ce ne-ar putea viza țara. Mai mulți agenți în civil pe străzi, mai mulți polițiști în zonele considerate a fi rău-famate, mai multă pază la ușile ambasadelor și ale reședințelor diplomaților și reactivarea și supravegherea unor rețele de informatori cu rădăcini în mediile foștilor studenți de origine arabă care s-au școlit la noi.

Acum, iată, etapele gândite de specialiștii în securitate sunt completate cu o nouă măsură de siguranță pe care bucureștenii nedumeriți, neobișnuiți cu prezența militară în viața lor de zi cu zi, o numesc extremă: în garniturile de metrou au ”răsărit” jandarmi înarmați, pregătiți ca pentru război! Surse din interiorul ”Internelor” ne-au dezvăluit faptul că românii vor trebui să se obișnuiască și în alte locuri cu prezența luptătorilor înarmați cu pistoale mitralieră și special antrenați:

”Misiunea lor e una specială, dar nu semnalează un pericol iminent. Jandarmii sunt înarmați cu muniție letală, și antrenați în tehnci de lupta corp la corp în spații mici și aglomerate. Ei se vor afla la anumite ore, în anumite garnituri, pe anumite magistrale de metrou, conform unor planificări bazate pe informații primite din teren. Treptat, acest gen de misiuni o să se extindă. Luptătorii vor fi prezenți nu numai în subteran, la metrou, ci și în gări, autogări, stații RATB și chiar mijloace de transport, dacă se va impune. Deocamdată, măsura se aplică doar în București.”

Referitor la toată această poveste cu jandarmi înarmați care de câteva zile păzesc metroul cu mitraliera-n mâni, reprezentanții Jandarmeriei ne-au declarat:

”Misiunea Brigăzii Speciale de Intervenție face parte dintr-un ansamblu de acțiuni ale Jandarmeriei, care are drept scop menținerea unui climat de siguranță ridicat. Sunt măsuri proactive, menite totodată sa crească capacitatea de reacție și interventie, în special în zonele unde sunt aglomerări mari de persoane. Cetățenii nu au motive de îngrijorare și le recomandăm să fie liniștiți la vederea jandarmilor. Prezența cotidiană a forțelor de ordine, la metrou sau în orice altă locație este doar în beneficiul acestora”, ne-a declarat mr. Irina Drăgan, purtător de cuvânt al Jandarmerie Române.

LEAVE A REPLY