Obiecte care au aparținut familiei Ceaușescu, scoase la licitație

0
267

imageResize (14)

Obiecte personale, cadouri diplomatice și trofee de vânătoare care au aparținut familiei Ceaușescu vor fi scoase la vânzare la licitația “Epoca de aur” de Casa Artmark, pe 19 aprilie, scrie agerpres.

Printre loturile scoase la vânzare se numără port-arma din piele de căprioară pentru o pușcă cu două țevi cu care Nicolae Ceaușescu mergea la vânătoare. Lotul, care are certificat de autenticitate RA-APPS, este pus în vânzare la prețul de pornire de 250 de euro. Un alt obiect care a aparținut fostului dictator este suportul pentru ustensile de birou, realizat din coarne de cerb, pus în vânzare la prețul de pornire de 180 de euro. Și acest lot este însoțit de certificat RA-APPS.

În licitația actuală, publicul poate admira două perechi de pantofi marca românească Guban, pe care Elena Ceaușescu i-a comandat după modelele din revistele “Quelle” și “Neckermann” din Germania. Cele două perechi de pantofi sunt puse în vânzare la 400 — 500 de euro.

Printre loturile licitației se numără și obiecte legate de viața cotidiană a românilor în Epoca de Aur, precum afișe din anii ’80, posterul original al filmului “Star wars” în România, la prețul de pornire de 150 de euro, primul număr al ziarului Libertatea, din 22 decembrie 1989, la 30 de euro, discuri de vinil cu Cenaclul Flacăra înregistrate în 1983.

Expoziția cu loturile scoase la vânzare poate fi vizitată până pe 19 aprilie, la sediul Artmark, de la Palatul Cesianu-Racoviță, unde va avea loc și licitația.

LEAVE A REPLY