Scandalul de dopaj cu meldonium lovește echipele naționale de fotbal feminin și hochei juniori ale Rusiei

0
289

imageResize (16)

Mai multe componente ale selecționatei feminine de fotbal a Rusiei a fost depistate pozitiv la meldonium, medicamentul cardiovascular inclus de Agenția Mondială Antidoping (AMA) pe lista substanțelor interzise sportivilor, începând cu data de 1 ianuarie, a anunțat postul de televiziune “360”, potrivit Agerpres.

“Teste efectuate au evidenția prezența urmelor substanței interzise meldonium în sângele fetelor”, a precizat sursa citată, fără să dezvăluie numele jucătoarelor respective.

Controalele au fost efectuate “în timpul cantonamentului echipei naționale, în vederea meciului cu Ungaria, care se va disputa pe 12 aprilie, la Sankt Petersburg”.

În acest moment, Rusia ocupă locul 3 în clasamentul Grupei B de calificare la Campionatul European de fotbal feminin ediția 2017, care va avea loc în Olanda.

Tot joi, agenția Interfax a anunțat că mai mulți jucători din echipa de hochei Under-18 a Rusiei nu vor putea participa la Campionatul Mondial din Statele Unite (14-24 aprilie, la Grand Forks) după ce au fost depistați pozitiv la meldonium.

Substanța, care favorizează circulația sângelui, a generat un adevărat val de cazuri pozitive în sportul din Rusia de la începutul acestui an, cel mai cunoscut fiind cel al vedetei tenisului rus, Maria Șarapova, depistată pozitiv la meldonium în timpul Openului Australiei, primul turneu de Mare Șlem al anului.

Conform Interfax, conducătorii selecționatei Under-18 a Rusiei au fost obligați să înlocuiască mai mulți jucători în vederea Mondialelor din Statele Unite.

“Copiii plâng, sunt distruși. S-au pregătit tot anul pentru acest campionat”, a declarat pentru Interfax o sursă care a dorit să-și păstreze anonimatul.

LEAVE A REPLY