Presa israeliană lansează o ipoteză BOMBĂ despre Kovesi: AMANȚII şi SCHELEȚII din DULAP

0
1066

kovesi-dna-465x390

Presa israeliana continuă sa scrie despre scandalul spionarii sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, aducand la lumina noi elemente care ar trebui tratate cu foarte mare atentie de presa romaneasca.

Foarte interesante sunt trimiterile din cel mai recent articol din presa israeliana, care indică indirect tintele anchetei Black Cube fiind citat un client al companiei, scrie FLUX 24.ro

Astfel, in articolul “Israeli arrested in Romania for spying on government agency”  publicat de Israel News pe data de 9 aprilie, autoriii  Attila Somfalvi si Itamar Eichner citeaza atat firma Black Cube, cat si un client al ei, afirmatii care confirma lucruri deja spuse, dar acoperite de partea romana, cat si lucruri noi.

Vom lua pe rand ceea ce spun si vom insera cateva comentarii, coroborand informatiile cu cele deja existente.

Intr-un raspuns pentru autorii mai sus amintiti, firma Black Cube spune despre sine:

Black Cube is an elite international group that numbers more than a hundred Israeli intelligence veterans.

Black Cube este un grup de elita international care numara peste 100 de veterani israelieni din domeniul intelligence.

Intr-un articol din QMagazin sunt citate presupuse surse israeliene care spun ca cei doi nu au lucrat pentru Mossad.

Asa cum a publicat presa israeliana, insa, si a preluat in premiera Flux 24, cei doi arestati in Romania si-au facut stagiul militar la Unit 8200, o unitate de elita a armatei israeliene specializata in culegerea de informatii electronice (SIGINT – Signal Intelligence).

It operates in many parts of the world and receives professional legal counsel in every country it operates.

[Grupul] opereaza in multe parti din lume si primeste consiliere legala profesionista in orice tara opereaza.

Se scoate, din nou, in evidenta ca firma este una globala si care opereaza in limitele permise de lege, asa cum au spus inca de la inceput oficialii Black Cube, citati de presa israeliana.

In recent weeks, the company has been working with government agencies in Romania to collect evidence of serious corruption in the Romanian government system.

In saptamanile recente, compania a lucrat impreuna cu agentii guvernamentale din Romania sa colecteze dovezi despre serioase acte de coruptie in interiorul sistemului de guvernare romanesc.

Firma repeta, din nou, ca a operat la cererea cuiva din Romania, chiar o agentie a statului, pentru colectarea de dovezi despre acte de coruptie.

Faptul ca actiunea acestora a tintit-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, conduce la idea ca acestia ar fi cautat dovezi despre acte de coruptie comise de aceasta.

Intr-o replica anterioara firma a spus ca ar fi gasit ce cauta.

Acelasi lucru e confirmat indirect si de  Laura Codruta Kovesi intr-un interviu pentru ProTv.

As part of the project, two of the company’s employees, who reached significant achievements, were arrested.

Ca parte din acest proiect, doi dintre angajatii firmei, care au facut descoperiri semnificative, au fost arestati.

Se intelege din text ca “parte din acest proiect” au fost mai multe persoane, insa numai acestia doi au fost arestati. Referitor la acestia, se repeta inca o data ca firma a ajuns la descoperiri semnificative de coruptie, insinuandu-se ca arestul ar fi fost, de fapt, facut cu scopul de a acoperi acele descoperiri.

The employees worked in accordance with the local law and the allegations against them are untrue. We are confident the truth will emerge in the coming days, and they will be released back to their homes.

Citeste continuarea pe Flux24.ro

LEAVE A REPLY