Protest la Cotroceni: Se cere suspendarea preşedintelui şi renunţarea la moscheea din Capitală

0
145

iohannis_si_erdogan_87871400

Aproximativ 250 de persoane au protestat duminică, în faţa Palatului Cotroceni, împotriva construirii unei moschei la Bucureşti, organizator fiind preşedintele PRU, deputatul Bogdan Diaconu.

Aproximativ 250 de persoane, membri şi simpatizanţi ai Partidului România Unită, au participat la un protest în faţa intrării Leu de la Palatul Cotroceni.

Ei au purtat pancarde cu mesaje anti-prezidenţiale şi împotriva construirii moscheii la Bucureşti. La o portavoce au rulat diverse melodii patriotice, ortodoxe, dar şi două cântece legionare.

“Poporul român este un popor care are valori profund creştine, un popor care a fost ţinut unit de aceste valori timp de peste 2000 de ani. (Klaus Iohannis – n.r.) trebuie să înţeleagă că nu poate tranzacţiona interesele naţiunii române, nu poate să cedeze în faţa doamnei Merkel orice valoare şi interes al României. Trebuie să înţeleagă că este la Cotroceni pentru a reprezenta poporul român, care l-a votat în 2014, să apere România, trebuie să înţeleagă că şeful dumnealui este poporul român, nu doamna Merkel sau sultanul Erdogan”, a declarat liderul PRU, citat de Mediafax.

El a cerut primarului general interimar, Răzvan Sava, să declanşeze referendum în data de 5 iunie, odată cu alegerile locale din acest an, pentru ca bucureştenii să răspundă dacă vor sau nu moschee în Capitală.

Reprezentanții partidului PRU, în frunte cu președintele Bogdan Diaconu, susțin că preşedintele a dat dovadă de lașitate acum câteva săptămâni, când a fost în vizită în Turcia și a acceptat ridicarea moscheii. De asemenea, aceştia denunţă alianţa Turcia – România despre care a vorbit preşedintele la Ankara. Mai mult, membrii Partidului România Unită cer suspendarea lui Klaus Iohannis şi pentru că a acceptat cotele obligatorii de migranţi.

“Dacă nu vreți mega moscheea Turciei în București și dacă nu vreți migranți musulmani în România vă aștept duminică, pe 10 aprilie, la ora 16.00, la Cotroceni (la Statuia Leu), să îi spunem lui Iohannis că suntem creștini, că nu o să permitem islamizarea țării și că nu avem nevoie de un președinte vasal Turciei!”, a scris Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită pe Facebook.

“Președintele Iohannis se face vinovat de încălcarea mai multor articole din Constituție, ceea ce constituie motiv de suspendare: articolul 54, Fidelitatea față de țară, ‘(1) Fidelitatea față de țară este sacră’ și articolul 80, Rolul Președintelui, ‘(1) Președintele României reprezintă statul român și este garantul independenței naționale, al unității și al integrității teritoriale a țării’. Prin cedarea în fața Turciei, președintele Iohannis și-a încălcat grav fidelitatea față de țară și a dat o lovitură grea independenței naționale, câștigate cu preț de sânge în Războiul de Independență din 1877-1878. De asemenea, acceptând cotele obligatorii de migranți, președintele a încălcat articolul 3 din Constituție: Teritoriul, ‘(4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine'”, se arată într-un comunicat al PRU.

LEAVE A REPLY