Românii care lucrează în străinătate vor plăti dublu impozit în România!

0
1519

guvern-bani-alegeri-locale-361655

Veste rea iarasi pentru toti romanii plecati la munca in strainatate, venitul lor va fi calculat si in functie de salariul primit lunar, vor plati in Romania dublu impozit, relateaza www.stiri-online24.net.

Este un risc ca suma salariului dumneavoastra sa fie impozitat dublu pentru faptul in care cele doua tari au dreptul de acest impozit:

  • locuiți într-o țară din UE, dar lucrați în alta (lucrător transfrontalier);
  • sunteți detașat în străinătate pe o perioadă scurtă de timp;
  • locuiți și căutați un loc de muncă în străinătate și v-ați transferat prestațiile de șomaj din țara de origine;
  • vă petreceți anii de pensie într-o țară, dar primiți pensia din altă țară.

In aceasta situatie, pentru ca se aplica aceasta lege in functie de normele in materie de impozitare in tara unde munciti, si cel mai probabil sa fiti impozitati si in Romania si in strainatate.

Norocul romanilor este ca alte tari au incheiat acorduri in ce priveste dubla impozitare, in care au evitat problema dublei impozitari.

  • majoritatea acestor acorduri bilaterale prevăd că impozitele plătite în țara în care lucrați se vor deduce din impozitul datorat în țara de reședință;
  • alte acorduri prevăd că veniturile obținute în țara în care lucrați pot fi impozitate doar în acea țară, motiv pentru care veți fi scutit de la plata impozitului în țara de reședință.

Pentru a evita aceasta dubla impozitare, trebuie sa dovediti cu acye ca sunteti rezident in tara respectiva si ca a-ti platit impozitul pe salariul dumneavoastra.

Pentru acest lucru contactati autoritatile fiscale pentru a va da sfaturi ce acte trebuie sa prezentati.

LEAVE A REPLY