Veste excelentă pentru români. Scade un impozit care atârnă greu

0
106

case-si-blocuri-de-sus2

O propunere legislativă din Parlament ar putea reduce impozitul total pe locuinţă, în cazul celor care stau la casă: terenul din jurul casei ar putea fi impozitat la nivel de teren agricol şi nu ca teren imobiliar, scrie realitatea.net.

Mai mulţi senatori PNL propun ca impozitarea primilor 400 de metri pătraţi de teren din jurul caselor să revină la vechea formulă, pentru că, susţin ei, nu se poate impozita o suprafaţă de teren folosit ca teren agricol asemeni categoriei de terenuri cu construcţii.

Potrivit semnatarilor, propunerea legislativă a pornit ca o necesitate în susţinerea drepturilor intereselor cetăţeneşti, la iniţiativa unui grup de primari din Gorj, ”care cosideră nedreaptă şi aberantă prevederea din actualul Cod Fiscal care face referire la impozitarea primilor 400 de metri pătraţi a terenurilor situate în intravilan şi aflate, de fapt, în categoria terenurilor agricole”, scrie Adevarul.ro.

„Practic, această suprafaţă de teren, situată în 99% din cazuri în jurul clădirii de locuit, este folosită de cetăţeni ca teren agricol, având ca principal scop asigurarea subzistenţei familiei pentru cultivarea de produse agricole”, se arată în expunerea de motive care însoţeşte iniţiativa.

Iniţiatorii susţin că nu se poate impozita o suprafaţă de teren folosit ca teren agricol asemeni categoriei de terenuri cu construcţii, aşa cum prevede Codul Fiscal

LEAVE A REPLY