S-a SCHIMBAT CODUL RUTIER! Acum este legal să faci asta!

0
1087

amenda

Codul Rutier este într-o continuă schimbare. Mai noi, conform unui proiect de lege, autoturismele vor putea fi parcate pe trotuar doar dacă există spații special amenajate pentru acest lucru și dacă pietonii vor avea la dispoziție cel puțin 2 metri de trotuar

În prezent, parcarea pe trotuar este permisă dacă pietonii au la dispoziție cel puțin 1 metru și dacă există spații special amenajate. Chiar și așa, marea majoritate a cazurilor sunt trecute cu vederea de reprezentanții legii.

Autorul inițiativei a pornit proiectul de la constatarea că deplasarea pietonilor și a persoanelor cu dizabilități, a devenit un calvar din cauza autovehiculelor parcate pe trotuare. De asemenea, pietonii au fost surprinși de multe ori circulând pe partea carosabilă din cauza lipsei de spațiu pe trotuar, conform Auto Bild.

Prin urmare, proiectul propune modificarea Codului rutier în așa fel încât Administratorul drumului să poată permite “oprirea, staționarea sau parcarea unui vehicul pe trotuar, parțial ori total, numai cu respectarea marcajului și numai dacă rămâne liber cel puțin un culoar de minimum 2 m lățime înspre marginea opusă părții carosabile, destinat circulației pietonilor”.

LEAVE A REPLY