Peste 2.700 de posturi scoase la concurs de MApN. Care sunt cerințele

0
1081

mapn1

Ministerul Apărăii Naţionale (MApN) a scos la concurs 2.725 de posturi de soldat gradat profesionist,conform unui anunţ de pe site-ul ministerului.

Candidaţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani împliniţi până la data începerii programului de instruire şi cel mult 50 de ani împliniţi până la data încheierii primului contract de angajare. De asemenea, candidaţii trebuie să fi absolvit învăţământul obligatoriu şi să facă dovada absolvirii acestuia, până la data începerii programului de instruire, se mai arată în anunțul respectiv.

Mai mult, candidaţii care optează pentru arma „auto” trebuie să posede permis de conducere auto de categoriile B şi C. Această condiţie este necesară şi pentru arma „geniu”, însă doar pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto.

Candidaţii care se află în rezervă trebuie să fie de acord să renunţe la gradul dobândit anterior şi deţinut ca rezervist, după angajarea în armată. Nu în ultimul rând, candidaţii care optează pentru profesia de soldat şi gradat profesionist în arma „aviaţie”, specialitatea „însoţitor de bord-paramedic”, trebuie să deţină o diplomă de absolvire a unei şcoli sanitare postliceale.

LEAVE A REPLY