Veste bună pentru toți românii! Începând din acest an, tichetele cadou pentru angajați sunt 100% neimpozabile

1
2455

tichete-de-masa

Până în 2015, tichetele cadou erau supuse impozitului de 16% pe venit, în timp ce cardurile cadou erau neimpozabile. Noul Cod Fiscal, în vigoare de la 1 ianuarie 2016, prevede că tichetele cadou oferite de Paște angajaților sau copiilor minori ai acestora sunt 100% scutite de impozite și taxe atât pentru angajatori, cât și pentru salariați. Scutirea totală de impozite se aplică tichetelor și cardurilor cadou oferite angajaților sau copiilor acestora cu ocazia evenimentelor speciale din an (Crăciun, Paște, 1 iunie), precum și angajatelor, de 8 martie.

Conform estimărilor companiei Edenred, cel mai mare emitent de tichete și carduri preplătite pentru companii, această îmbunătățire a cadrului fiscal a determinat o creștere a numărului de companii care intenționează să acorde salariaților bonusuri de Paște sub forma tichetelor sau cardurilor cadou.

“Clienții noștri au început deja pregătirile pentru acțiunile prin care își vor recompensa salariații de Paște. Eliminarea totală a impozitului în cazul tichetelor cadou a determinat mulți manageri și patroni de firme să ia în alcul acordarea de tichete sau carduri cadou, în locul cadourilor în numerar sau în natură, acestea fiind greu de gestionat din punct de vedere logistic. De asemenea, un cadou clasic poate să nu fie pe placul angajaților. În schimb, tichetele și cardurile cadou oferă libertatea de alegere a cadoului dorit dintr-o varietate de produse și servicii”, spune Vianney du Parc, Director General al Edenred România.

“Din contractele de Ticket Cadou și carduri Compliments și din pre-comenzile înregistrate până în prezent, estimăm în acest an o creștere cu până la 20% a numărului de companii care vor oferi cadouri de Paște sub forma tichetelor și cardurilor cadou, comparativ cu anul trecut”, completează Vianney du Parc.

Pe lângă scutirea de impozite și taxe salariale, avantajul major al tichetelor și cardurilor cadou este libertatea de cheltuire pentru angajați.

Tichetele și cardurile cadou pot fi cheltuite pentru a cumpăra orice tip de produse, de la îmbrăcăminte, bijuterii, cosmetice, cărți, IT & electronice, accesorii, decorațiuni, bricolaj, articole de sport, până la produse alimentare din cea mai mare rețea de magazine partenere. Tichetele cadou de la Edenred sunt acceptate pe întreg teritoriul țării de peste 66.000 de comercianți parteneri. Cardurile cadou Compliments pot fi cheltuite în peste 6.500 magazine de toate tipurile.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY