Băsescu îl DESFIINŢEAZĂ pe unul dintre candidaţii la funcţia de primar al Capitalei. DECLARAŢIA ULUITOARE A EXPLODAT azi-noapte

0
859

basescu-spune

Traian Băsescu a declarat că îl ţine minte pe Marian Munteanu ca exponent al Pieţei Universităţii, însă acesta a avut o evoluţie cu abordări naţionaliste, “uşor aplecate şi către doctrina legionară”, afirmând că promovarea unor candidaţi “de tipul Munteanu” arată riscul escaladării naţionalismului, scrie gandul.info.

„Eu îl ţin minte pe Marian Munteanu ca un exponent al Pieţei Universităţii. La vremea când el era pe toate ecranele, eu eram la Constanţa şi atunci, cel puţin, văzut de la distanţă, impresia a fost că aveam în faţă un lider al studenţilor care era împotriva sistemului comunist. Asta este poza pe care eu o am de la începutul anilor 1990, când, repet, nu eram în Bucureşti, nu trăiam viaţa de zi cu zi a bucureşenilor, ci eram la Constanţa”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la România TV.

Traian Băsescu a afirmat că, ulterior, Marian Munteanu a avut „o evoluţie interesantă”, cu abordări naţionaliste, “uşor aplecate spre doctrina legionară”.

„Pe urmă, a avut o evoluţie interesantă, nu aş spune condamnabilă, cu abordări relativ naţionaliste, atât cât l-am următit eu (…), dar abordări naţionaliste, uşor aplecate şi către doctrina legionară. Aici îl poziţionez eu pe Marian Munteanu”, a mai spus Traian Băsescu, afirmând că trebuie discutat dacă Munteanu crede sincer în abordările de tip legionar.

Întrebat dacă Marian Munteanu ar putea fi un bun primar general, Traian Băsescu a afirmat că această funcţie este „extrem de grea”.

În context, Traian Băsescu a susţinut că există riscul unei escaladări a partidelor naţionaliste, afirmând în România s-a ajuns la candidaţi de „tipul Marian Munteanu” din cauza „realităţilor clasei politice existente” şi “a exagerărilor unei decizii de a curăţa clasa politică”, în mod “abuziv”, ceea ce ar putea face ca populaţia să nu mai aibă alt orizont în afara naţionalismului.

Fostul preşedinte a mai afirmat că lupta anti-corupţie „cu discreditarea instituţiilor politice” este susţinută de SRI. “Este o sectă a securităţii naţionale răspândită în toate instituţiile, care are un leadership, o structură nevăzută în SRI şi un executant în DNA şi care are ca obiectiv discreditarea instituţiilor politice”, a susţinut Traian Băsescu.

LEAVE A REPLY