INTERVENȚIE ISU la metrou. Pompierii au intrat în tuneluri

0
340

metrou-piata-victoriei

ISU Bucureşti-Ilfov a efectuat o amplă acțiune de recunoaștere la metrou, în noaptea de marți spre miercuri, pentru a verifica particularitățile acestora în caz de incendiu.

Pompierii au intrat în tuneluri și au verificat stațiile Piața Victoriei, Ștefan cel Mare și Obor, urmând ca în perioada următoare să coboare și în celelalte stații ale metroului bucureștean.

”În cursul nopţii trecute am fost prezenţi la staţiile de metrou Piaţa Victoriei, Ștefan cel Mare și Obor. Împreună cu reprezentanţii Metrorex am analizat particularităţile acestor staţii, inclusiv prin parcurgerea acestora, pe ambele sensuri de deplasare, în condiţii de vizibilitate redusă. Misiunile de recunoaștere în tunelurile de metrou vor continua în perioada următoare”, au anunțat reprezentanții ISU Bucureşti-Ilfov, pe o rețea de socializare.

Pompierii nu sunt la prima astfel de acțiune. La începutul acestei luni Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov a anunțat că pompierii au făcut exerciţii pentru intervenţii în situaţii de urgenţă complexe în tunelurile de metrou. ”Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Dealul Spirii» Bucureşti-Ilfov a demarat în această săptămână cea de-a doua etapă a pregătirii pentru intervenţii în situaţii de urgenţă complexe, care se pot produce la reţeaua de metrou. În acest sens, începând cu noaptea de miercuri au fost executate primele recunoaşteri în tunelurile de metrou, atunci când echipaje de pompieri s-au deplasat în subteran, în condiţii de vizibilitate scăzută, de la staţia Eroilor spre staţia Grozăveşti”, se arată într-un comunicat de presă al ISU.

ISU urmăreşte verificarea nivelului de pregătire a personalului propriu, modul de utilizare în condiţii cât mai dificile a aparatelor de respirat cu autonomie ridicată, specifice intervenţiei la metrou, precum şi realizarea comunicaţiilor cu dispeceratul sau punctul de comandă mobil.

Incendiu la stația Piața Romană, în urmă cu o săptămână

La câteva zile după primul exercițiu, un incendiu a izbucnit în stația de metrou Piața Romană din Capitală. Alarma s-a dat după ce s-a observat fum ieșind din tunelul de metrou. Șase autospeciale, șase echipaje SMURD și două echipaje de Descarcerări și Salvatori s-au deplasat la fața locului. Zeci de pompieri au fost mobilizați la fața locului, iar șase dintre echipe au intrat în tunel pentru localizarea focarului, izbucnit de la un tablou electric. O femeie de aproximativ 40 de ani a primit asistență medicală la intrarea în stația de metrou, cel mai probabil din cauza intoxicației cu fum sau a unui atac de panică. Două persoane au fost transportate la Spitalul Floreasca din Capitală din cauza intoxicației cu fum.

LEAVE A REPLY