Pachetul anti-sărăcie pornește. Copiii defavorizați care merg la grădiniță primesc tichete. Ce trebuie să faci ca să te înscrii în program

0
1145

tichet de masa

Aproximativ 30.000 de copii care merg la grădiniță vor putea beneficia de tichetele sociale în prima lună de la Sodexo, în luna aprilie. Măsura face parte din pachetul anti-sărăcie pornit de Executiv. Acestea sunt acordate familiilor dezavantajate, de primăriile de care acestea aparțin. Măsura adoptată recent de Guvern reprezintă o politică socială de sprijin a familiilor aflate în dificultate pentru a încuraja creșterea frecvenței la grădiniță a copiilor și a preveni abandonul școlar.

Părinții sau titularii copiilor vor primi lunar câte un tichet social în valoare de 50 de lei pentru fiecare copil cu vârsta între 3 și 6 ani înscris la grădiniță. Pot beneficia de aceste tichete familiile cu venituri mai mici de 284 de lei pe membru de familie şi care au copii în învățământul preșcolar.

Aceasta este o măsură din pachetul anti-sărăcie pe care guvernul tehnocrat vrea să-l pună în aplicare. Măsura se numește „Monitorizare aplicare lege Fiecare lege în grădiniță”, (Legea 248/2015 privind privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate) și se va face prin vizite neanunțate, pentru monitorizarea prezenței în grădinițele implicate, întâlniri trimestriale de analiză a programului cu ministerele vizate și cu ONG-uri.

„Prin acest proiect, Sodexo continuă programele proprii de susținere a școlarizării tuturor copiilor din România și contribuie, implicit, la prevenirea abandonului școlar”, a declarat Codruța Pîșă, Public Affairs Director, Sodexo România.

Cererile, depuse până la Paște

Cererile în vederea acordării tichetelor sociale pentru grădiniță pentru anul școlar în curs pot fi depuse până la data de 30 aprilie 2016. Conform estimării realizate de Guvern, peste 110.000 de copii sunt eligibili să primească tichete sociale pentru grădiniță.

Procedura de acordare este simplă și toate familiile eligibile sunt încurajate să aplice. Sodexo le oferă primăriilor consultanță în implementarea sistemului de tichete sociale pentru grădiniță.

Tichetele sociale pentru grădiniță Social Pass pot fi folosite exclusiv pentru achiziția de produse alimentare, de igienă, haine și rechizite destinate copiilor, în rețeaua de magazine afiliate dedicată acestui sistem. Eligibili pentru aceste tichete sunt peste 110.000 de copii.

LEAVE A REPLY