S-a întors GRIPA PORCINĂ în România! Unde a avut loc primul DECES

0
243

gripa_porcina_11428046c8

O femeie în vârstă de 48 de ani, din Salonta, a murit azi dimineață la Spitalul Municipal din Oradea, după ce fusese diagnosticată cu gripă porcină.

Femeia, care lucra ca barmaniță la un local din Salonta, a ajuns inițial la spitalul din orașul ei, săptămâna trecută, cu suspiciunea de infecţie respiratorie. I s-au administrat antiviotice, însă, din cauză că starea ei se agrava, pacienta a fost transferată Spitalul Municipal din Oradea, unde i s-a confirmat infectarea cu virusul A (N1H1), cunoscută ca și gripă porcină.

”Iniţial, femeia a ajuns la Spitalul din Salonta, iar de acolo, intubată, a fost transportată la Oradea, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean. A fost transferată apoi la noi, direct la Secţia ATI. Este ventilată pentru suplinirea funcției respiratorii şi intubată. Starea ei nu este una foarte bună. Este un virus a cărui tulpină suferă tot felul de modificări şi probabil că încă mai circulă, chiar dacă numărul de cazuri este foarte mic”, a afirmat ieri managerul Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, Elena Moldoveanu, citată de Vocea Transilvaniei.

LEAVE A REPLY