Veste inedită pentru șoferi. Poliția spune că se va întâmpla în fiecare zi de marți

0
285

politie

Vineri, de Ziua Pământului, Poliția Română a anunțat că dă startul unei campanii de ”responsabilizare a bucureștenilor cu privire la diminuarea traficului auto din Capitală, contribuind astfel și la reducerea amprentei de carbon”.

Poliția Română a transmis un anunț inedit pentru toți șoferii din București. Aceștia sunt sfătuiți ca în fiecare zi de marți să meargă alături de familie, colegi sau prieteni, pe drumurile pe care le au în comun, pentru a se reuși diminuarea traficului.

”Conducătorii auto sunt încurajaţi ca, în fiecare zi de marţi (una dintre cele mai aglomerate zile din săptămână, potrivit unui studiu realizat de Guvern), să își împartă maşina personală cu familia, colegii sau prietenii cu care au drum comun”, se arată în anunțul Poliției Române, publicat pe o rețea de socializare.

În fiecare an în ziua de 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului, ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mişcare a luat naştere în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbuşirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenţi împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai”, apariţia fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formaţiei Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea oraşului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze şi fum, considerată ”semn al prosperităţii”. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des.

A fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată faţă de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

LEAVE A REPLY