Aparatul radar al Poliţiei din Iaşi a înregistrat cai care pasc cu 104 km/ oră. Cum a fost posibil aşa ceva?

0
324

radar_64855800

O şoferiţă din Iaşi şi-a recuperat permisul de conducere în instanţă, după ce avocatul ei a contestat decizia poliştilor care o sancţionaseră pentru viteză excesivă. În urma procesului, a ieşit la iveală faptul că aparatul radar înregistrase şi nişte cai care păşteau cu 104 de kilometri pe oră.

O șoferiță din Iași și-a recâștigat permisul de conducere în instanță pe baza imaginilor surprinse de aparatul radar al Poliției Rutiere, informează digi24.ro.

Înregistrările indicau 3 viteze diferite la intervale de câteva fracțiuni de secundă, record care nu ar putea fi atins nici la cursele de Formula1, adaugă sursa citată. Acest lucru le-a dat de gândit judecătorilor și prin urmare au anulat sancțiunea, un alt motiv în acest sens fiind și faptul că agenții de la rutieră au surprins pe același radar doi cai care pășteau cu… 104 kilometri pe oră.

„Chiar dacă este hazliu, caii respectivi staţionau, stăteau pe loc, păşteau. Iar aparatul radar indică 104 kilometri la oră, ceea ce este imposibil, indiferent că erau cai sau orice altceva, atât timp cât nu era niciun obiect în mişcare, nu are cum să arate 104 kilometri la oră.”, a declarat avocatul Bogdan Muraru.

Iniţial, avocatul șoferiței din Iași, care s-a ales cu permisul suspendat pentru o lună din cauză că ar fi circulat cu viteză, a făcut o contestație în instanță fără să știe ce surprize urmau să scoată la iveală înregistrările de pe aparatul radar. Nu doar caii care pășteau aveau o viteză amețitoare, conform dispozitivului folosit de agenții de la Rutieră. Una dintre casele pe lângă care a trecut echipajul este înregistrată de radar cu 79 de kilometri pe oră. Legislaţia spune că aparatul trebuie calibrat timp de 5 minute în trafic înainte de a înregistra vitezele pentru eventuale sancţiuni.

Conform măsurătorilor, femeia ar fi atins, la volan, în numai o secundă, 3 viteze diferite.

 

LEAVE A REPLY