ADIO pastile! Alimentul care vindecă ficatul şi plămânii şi reglează metabolismul

14
30158

00110867_detail

Capaceala este capacul de la fagure, cu care albinele “sigileaza” mierea depusa in fiecare celula a stupului pentru a-i conserva calitatile terapeutice. La inceput, mierea are un continut de apa destul de ridicat; de aceea, albinele sunt preocupate sa elimine excesul de apa si muta mierea din celula in celula, pana cand cantitatea de apa se reduce in proportie de 18% .

In acest moment, pentru a pastra mierea in stup si calitatile ei curative, albinele sigileaza fiecare fagure cu capacele facute din straturi alternative de ceara si propolis. Ceara contribuie la o buna sigilare a fagurilor, impiedicand patrunderea aerului si a invadatorilor in stup, iar propolisul sterilizeaza mierea.

“Cand fagurele este capacit in proportie de 2/3, apicultorul stie ca trebuie sa recolteze mierea. El foloseste un cutit special cu ajutorul caruia indeparteaza capacele, iar produsul obtinut se numeste capaceala”, precizeaza apicultorul Mihai Militaru.

Totodata, celelalte substante continute de capaceala: mierea, enzimele si antibioticele naturale au rol antibiotic si conservant.

Cum se administreaza

Datorita substantelor active din compozitie, capaceala reuseste sa regleze metabolismul organismului, sa amelioreze si sa vindece multe boli. Aceasta comoara a stupului, capaceala, se consuma prin mestecare pana cand ceara se topeste in gura.

Totodata, acest remediu intervine in igiena orala (in cazul stomatitei si paradontozei), vindeca bolile respiratorii (laringita, faringita, astmul), de ficat, creste si mentine vitalitatea organismului. De asemenea, miraculosul produs apicol are si efect de lubrifiere a vaselor de sange, fiind de mare ajutor in cazul persoanelor care se confrunta cu probleme ale aparatului circulator.

Tinand seama de calitatile genetice ale rasei de albine, specialistii disting doua feluri de capaceala: capaceala uscata (care contine putina miere-cand intre capaceala si miere exista si o perna de aer) si capaceala umeda (cu un continut mai mare de miere).

Bine de stiut

Cine doreste sa urmeze un tratament cu capaceala, trebuie sa verifice cu rigoare sursa de unde procura produsul apicol.

Exista apicultori care pacalesc consumatorii: ei zdrobesc fagurii de miere pe care-i comercializeaza ca fiind capaceala. Dar capaceala are calitati terapeutice superioare in comparatie cu fagurii de miere.

Din pacate, din lipsa de informatie, miraculosul medicament, realizat in farmacia stupului, este mai putin consumat de populatie.

14 COMMENTS

  1. Capaceala se consuma cate o lingura de 3 ori pe zi cu cel putin o jumatate de ora inainte de masa fara limita de timp deoarece nu are efecte secundare ci numai benefice .Cura minima e de cel putin 15 zile .Dar atentie la sursa .De cativa ani buni,de cand ma ocup de stupi nu am intalnit decat un singur apicultor care face ce fac si eu .Nu hranim albinele niciodta cu sirop intre culesuri in acest fel calitatea mierii fiind dosebita inclusiv derivatele mierii .Pentru un mai bun efect capaceala se recolteaza in strat foarte subtire pentru ca interesul este de a recolta cat mai mult antibiotc si antioxidant natural aflati in partea superioara a celulei si nu ceara cu miere care se afla mai jos de capacel .Daca ati fi din zona mea v-as invita in momentul cand extrag mierea sa vedeti cum se recolteaza .Eu recoltez mirea capacita aproximativ 100% pentru ca fac acest lucru pentru familie si pentru un cerc , din pacate restrans de cunoscatori .Nepotul meu zice ca s-a vindecat de aftele de care nu mai scapa dupa ce i-am dat capaceala .Deci se pote .

  2. Din graba nu am recitit textul decat dupa postare si vad ca s-au strecurat greseli , dar care sper sa nu afecteze intelesul mesajului .Scuze !

  3. as fi si eu interesata de acest produs….nu ati spus de unde sunteti Ion Tudora si cum va gasim….

  4. Am cumpărat zilele trecute [prima data] un borcănel de ”capaceala”,dar de unde sa știu dacă e adevărata? Cum sa-mi dau seama ? Mulțumesc !

  5. Daca capaceala este perfect ALBA, unde este propolisul care are culoarea maro ?. Mai demult cind ni se preda apicultura se spunea ca albina inainte de a capaci mierea din fiecare celula pune cite o picatura de venin si de aceia mierea nu se altereaza si au mai zis si alte timpenii in cartile de (asazise) specialitate pe care nu vreau sa le enumar aici, asa ca nu mai mintiti oamenii. Capaceala este ceara si atit.

LEAVE A REPLY