Fondatorul rețelei de sănătate Regina Maria a achiziționat compania Versa Media

0
1096
Wargha Enayati, directorul general al retelei de clinici si spitale private Regina Maria

Dr. Wargha Enayati, medic specialist în cardiologie, fondatorul Rețelei private de sănătate Regina Maria este, începând de astăzi, noul acționar al publisherului Versa Media. Doctorul Enayati a achiziționat compania Versa Media, specializată în comunicarea medicală și servicii de tip BTL, cu o cifră de afaceri estimată, pentru 2016, la 1,5 milioane euro.

Wargha Enayati, directorul general al retelei de clinici si spitale private Regina Maria
Wargha Enayati

Parte a trustului internaţional de presă Mladá fronta, din toamna anului 2008, unul dintre cele mai dinamice grupuri de presă de pe piaţa cehă, lider de piaţă pe mai multe segmente de publicaţii: economie, sănătate, imobiliare, arhitectură și construcții, compania Versa Media este cunoscută în piața medicală românească datorită publicațiilor medicale de specialitate precum: Medic.ro, Farmacist.ro, ORL.ro, Pediatru.ro, Ginecologia.ro, Gineco.eu, Psihiatru.ro, Infecțio.ro, Oncolog-Hematolog.ro, Practica Veterinară.ro și publicarea revistei Societății Române de Pneumologie. De asemenea, compania prestează servicii de tip BTL către piața farmaceutică, prin organizarea de evenimente, servicii de telemarketing și teledetailing, platforma de e-learning și altele. În 2015, compania a organizat aproximativ 50 de evenimente de tip național și regional cu aproape 10,000 de participanți, a derulat aproape 100 de campanii de telemarketing și a înregistrat, numai anul trecut, 10,000 de absolvenți ai cursurilor medicale derulate pe platforma de e-learning.

Dr. Wargha Enayati a declarat: ”Sunt bucuros că am achiziționat o companie tânără și dinamică în al cărei portofoliu se regăsesc toate mijloacele de comunicare cu lumea medicală. Apreciez că această achiziție este un prim pas într-un plan ambițios, iar viziunea mea este să transform compania, prin serviciile cu valoare adăugată pe care le oferă medicilor, într-un adevărat centru de referință, hub pentru medici.”

CEO-ul companiei Jan Mašek a fost avansat în cadrul grupului, preluând o nouă poziție managerială, în Slovacia. La conducerea companiei a fost numită Simona Melnic, MD, MBA, cu o experiență de peste 20 de ani de management în piața farmaceutică.

Cumpărătorul a fost asistat de echipa Vulpoi & Toader Management, consultant financiar, împreună cu avocații de la Vulpoi & Asociații coordonați de Alexandru Codrea, iar din partea vânzătorului tranzacția a fost coordonată de Path-Finder Management & Consulting, prin Ruxandra Ogrendil, în timp ce suportul legal aferent întocmirii documentelor necesare tranzacției a fost asigurat de echipa bpv Grigorescu Ștefănică sub coordonarea avocatului Cătălin Grigorescu.

În 1995 a fost fondat Centrul Medical Unirea (CMU), iar Dr. Enayati a deținut funcția de Președinte.  Din 1996 și respectiv 1997 Dr. Enayati este Medicul Ambasadei Germaniei la București și a birourilor Lufthansa la București.

În 2007 a adus în acționariatul Centrului Medical Unirea fondul de investitii 3i, unul dintre giganții mondiali din domeniu. În prima parte a anului 2010 a fost finalizat procesul de vânzare a unei participații majoritare către fondul de investiții Advent International. Este vorba de cea mai amplă tranzacție de pe piața serviciilor medicale private din România, la acea dată. Odată cu fuziunea cu Euroclinic la începutul anului 2011, și cu acordul Familiei Regale, Centrul Medical Unirea a devenit Rețeaua privată de sănătate Regina Maria, cea mai mare rețea privată de sănătate din România.

Tot în 2010 experiența profesională acumulată și un vis de lungă durată au dat naștere Fundației Regina Maria. Proiectele Fundației se adresează persoanelor aflate în dificultate prin intermediul a două mari direcții: sănătate și educație.

http://www.fundatiareginamaria.ro

Dintre aceste proiecte trebuie menționate cele 2 policlinici sociale, din Baba Novac și Sala Palatului, pentru persoane fără venituri/cu venituri modeste, probabil, primele de acest gen din țară.

Următoarele proiecte ale doctorului Enayati se concentrează în jurul serviciilor pentru vârstnici (reședință, spital de recuperare, geriatrie etc.).

Versa Media Group, una dintre cele mai dinamice edituri din Europa Centrală și de Est (Republica Cehă, Republica Slovacă și România), este o companie internaţională înfiinţată în 2003, al cărei obiectiv principal îl reprezintă dezvoltarea canalelor de comunicare pentru educaţia medicală şi farmaceutică continuă.

De peste 12 ani Versa Media în România este un jucător important în publicarea de reviste medicale de specialitate și organizarea de manifestări medicale dedicate specialiştilor în ORL, (Forumul ORL.ro), în psihiatrie (Forumul Psihiatru.ro), în ginecologie (Forumul Ginecologia.ro), în pediatrie (Conferințele Pediatru.ro), pentru medicii de familie (Conferințele Medic.ro) și farmaciști (Conferințele Farmacist.ro) precum si organizarea de evenimente, servicii de telemarketing și teledetailing, platforma de e-learning și altele.

http://www.fundatiareginamaria.ro

LEAVE A REPLY