BREAKING NEWS: Decizia surpriză luată astăzi de Raiffeisen

0
1675

raiffeisen

Raiffeisen a eliminat depozitele pe trei luni şi a tăiat din nou dobânzile plătite persoanelor fizice, scrie Ziarul Financiar.ro

Raiffeisen Bank, care a avut o politică agresivă de reducere a dobânzilor la depozite, a eliminat din oferta sa depozitele la termen cu scadenţa pe trei luni, indiferent de monedă.

Banca mai are disponibile în prezent oferte de economisire cu scadenţa pe şase luni, 12 luni, 18 luni, 24 de luni şi 36 de luni.

Instituţia de credit, care în februarie 2015 a decis să elimine depozitele cu scadenţa pe o lună, a diminuat săptămâna aceasta bonificaţiile pentru depozitele la termen cu scadenţe de şase şi 12 luni, care merg acum până la maximum 1%.

Decizia de eliminare a depozitelor la trei luni, una dintre scadenţele preferate ale clienţilor, poate fi pusă pe seama faptului că banca doreşte să încurajeze economisirea pe termen mai lung.

Banca plăteşte pentru un depozit în lei pe o scadenţă de 12 luni o dobândă anuală de 1%, în scădere cu 30% faţă de luna decembrie, când instituţia de credite a avut precedenta ajustare a dobânzilor la depozite.

marcă privată.

LEAVE A REPLY