Ce măsură a luat Guvernul împotriva evaziunii? Ce se va întâmpla în România

0
284

cont bani

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) va fi reorganizată intern prin înființarea, la nivel central, a unui compartiment/serviciu pentru investigații financiare.

Reorganizarea va fi efectuată de Guvern, cu argumentul dezvoltării investigațiilor financiare, “pentru lipsirea grupărilor criminale de produsul infracțional”, urmărirea circuitelor de finanțare a activităților teroriste și anihilarea atacurilor informatice cu impact major.

În acest sens, personalului direcției va fi completat cu specialiști, ofițeri și agenți de poliție judiciară. Practic, în DIICOT vor fi angajați mai mulți specialiști în domeniul prelucrării și valorificării informațiilor, economic, financiar, bancar, vamal, informatic, precum și în alte domenii, pentru clarificarea unor aspecte tehnice sau de specialitate în activitatea de urmărire penală.

“Ca element de noutate, în structura de personal a DIICOT vor fi incluși ofițerii de poliție judiciară pentru desfășurarea de activități specifice în cadrul urmăririi penale, urmând ca, prin reorganizarea internă, să fie creat la nivel central un compartiment/serviciu afectat investigațiilor financiare și de analiză, un serviciu/birou specializat dedicat activității de punere în executare a mandatelor de supraveghere tehnică, precum și un compartiment dedicat executării perchezițiilor informatice, cu un număr total 125 de lucrători de poliție judiciară”, relevă proiectul pregătit de Guvern, potrivit profit.ro.

LEAVE A REPLY