SCANDAL la Biroul Electoral: Ce CANDIDAT IMPORTANT a fost scos din joc! Cum va ataca aceasta hotărârea judecătorilor

0
387

rs_560x415-141113115804-1024.--question-mark-male-silhouette

Un număr de 20 bucureşteni şi-au depus, la Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti, cererile pentru a intra în cursa electorală pentru Primăria Generală a Capitalei, printre ei patru care se declară independenţi politic.

Biroul Electoral al Municipiului București a publicat listele de candidați declarați admiși în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei.

Printre candidații celebri eliminați se află și avocatul Daniel Fenechiu. Liderul PND, Daniel Fenechiu, a anunţat marţi seara că depune o listă cu 16 semnături şi se raliază demersului jurnalistului Liviu Avram, și el eliminat din cursă.

Achiesez la demersul democratic jurnalistului Liviu Avram şi-i voi urma exemplu, urmând să-mi depun candidatura însoţită de un număr de 16 semnături. Semnăturile de susţinere pe care le voi prezenta Biroului Electoral Central sunt suficiente pentru a înfiinţa 5 (cinci) partide politice, însă insuficiente pentru a susţine o candidatură la Bucureşti. În acest sens, voi contesta decizia prin care Biroul Electoral de Circumscripţie Bucureşti îmi va respinge candidatura şi voi invoca o excepţie de neconstituţionalitate a celor două texte – primari într-un tur şi liste de 1%, prin care majoritatea este lăsată la cheremul unei minorităţi. Am ales să fac acest gest pentru a trage un semnal de alarmă. Am strâns semnătură cu semnătură, din uşă în uşă, de la om la om pe stradă, de la prieteni, de la cunoscuţi, transparent şi corect, şi făcând toate acestea am ajuns să realizez cât de aberant este pragul impus de lege. Nu am făcut, cum înţeleg din spaţiul public, că au făcut alţii. Nu am cumpărat liste. Nu am plastografiat semnături după liste din arhivă sau primite de la prieteni. Nu am făcut schimburi cu alţi potenţiali candidaţi. Am căutat să respect legea şi când am văzut că legea este greşită am luat decizia să o contest”, a argumentat Fenechiu.

Potrivit proceselor verbale făcute publice până în prezent de către BEM, au fost declarați admiși următorii candidați: Cătălin-Ioan Berenghi (independent), Daniel-Constantin Barbu (ALDE), Adrian Severin (Partidul Dreptății Sociale), Robert Turcescu (PMP), Petrică Dima (Partidul Socialist Român), Niculae Neamțu (Partidul Republican din România), Mirel Mircea Amariței (Partidul PRODEMO), Iulia Gorea-Costin (PNȚCD), Nicușor Dan (Uniunea Salvați Bucureștiul), Cătălin Predoiu (PNL), Mihai-Bogdan Diaconu (PRU), Gabriela Firea (PSD-UNPR).

Potrivit calendarului alegerilor locale, contestațiile împotriva acceptării sau respingerii unei candidaturi se pot formula în termen de cele mult 48 de ore de la data afișării/ respingerii candidaturii, cel mai târziu în data de 29 aprilie.

Judecătoria respectiv tribunalul soluționează contestațiile formulate împotriva admiterii sau respingerii candidaturii în termen de 48 de ore de la data înregistrării contestației, cel mai târziu la data de 1 mai.

Conform calendarului alegerilor locale, candidaturile vor rămâne definitive la data de 4 mai.

Campania electorală pentru alegerile locale va începe pe 6 mai și se va încheia pe 4 iunie.

LEAVE A REPLY