IMPORTANT: Încă o BANCĂ mare a MAJORAT avansul la credite

0
270

economii-465x390

BRD a decis ca de la 1 mai să majoreze avansul pentru creditele în lei cu ipotecă de la 15% la 35%, pentru împrumuturile a căror valoare este mai mică decât echivalentul în lei a 250.000 de euro. BRD va putea finanţa până la maximum 65% din valoarea imobilelor aduse în garanţie.

Astfel, un client care doreşte să obţină un credit Habitat în lei (cu valoare mai mică de 250.000 de euro), are următoarele posibilităţi: prezintă simultan un avans de 15% şi garanţii suplimentare, până la atingerea gradului de acoperire cu garanţii de 154% sau prezintă un aport propriu de 35% împreună cu o singură garanţie (care respectă gradul de acoperire cu garanţii), potrivit Mediafax.

Decizia băncii vine în contextul în care Parlamentul a aprobat recent Legea dării în plată, prin care clienţii băncilor pot “returna” instituţiilor de credit.

BRD nu este prima bancă ce a luat decizia majorării avansului la credite. În februarie, Bancpost a procedat similar, majorând avansul pentru creditele ipotecare, la 33% pentru împrumuturile în lei şi la 43% pentru cele în euro, în contextul discuţiilor pe legea dării în plată.

Anterior, instituţia de credit practica un avans de 15% la creditele ipotecare în lei şi de 25% la împrumuturile în euro. Totodată, pentru creditele de nevoi personale cu ipotecă, Bancpost a diminuat valoarea maximă finanţată, la 57% din valoarea garanţiei, de la 75%.

LEAVE A REPLY