Modificare în legea RCA: asigurătorul va fi obligat să dea maşină la schimb

0
644

leasing_auto_mcteam_63623300

Printre noile amendamente pregătite de jucătorii din piaţa asigurărilor auto obligatorii care vor fi depuse astăzi la Senat se numără şi cel solicitat de service-urile auto: rent a car şi pentru persoane fizice, nu doar pentru cele juridice în contul poliţei RCA.

Proiectul legii RCA va primi astăzi ultimele amendamente. Acestea vor fi trimise la Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat. Surse din piaţă ne-au declarat că printre amendamentele menţionate până acum (diferențierea daunelor morale de cele materiale şi bonificarea vătămărilor corporale, în baza unei valori a punctului traumatic stabilit de legiuitor), se mai numără unul care a fost introdus la solicitarea reprezentanţilor service-urilor auto.

Conform acestui amendament, sistemul rent a car asociat poliţei RCA va fi introdus şi la persoanele fizice, la fel ca la persoanele juridice. Astfel, pe durata reparaţiilor maşinii avariate, în baza aceleaiaşi poliţe RCA, păgubitul va primi gratuit maşină la schimb de la asigurătorul şoferului care a provocat dauna. Maşina la schimb nu va putea fi însă utilizată mai mult de 14 zile, timp considerat suficient pentru repararea avariilor suferite de autovehiculul implicat în accident.

 

Mai multe detalii ai pe economica.net.

LEAVE A REPLY