Au reînceput REVOLTELE împotriva politicienilor în Piața Universității! Cine este cel care a scos oamenii în stradă

0
685
Foto: Adevarul
Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Scandalul dezinfectanţilor diluaţi, declanşat de anchetele jurnalistice ale „Gazetei Sporturilor”, a luat amploare, iar societatea civilă şi-a exprimat dorinţa de a ieşi în stradă vineri, 6 mai, începând cu ora 19.00, în Piaţa Universităţii, la Fântâni. În mediul online, peste 2.500 de persoane au spus că vor participa la protest.

Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Chiar în prima zi a campaniei electorale pentru alegerile locale din 2016, generația Facebook se mobilizează, după ultimele dezvăluiri din interiorul sistemului medical, făcute de Cătălin Tolontan. Bâlbele Guvernului și ale Ministerului Sănătății au stârnit revolta în mediul online, iar artistul Tudor Chirilă cheamă oamenii în stradă, la fel ca în timpul protestelor pentru #Colectiv, să dea un semnal de alarmă către clasa politică.

Tudor Chirila
Tudor Chirila

”Mai țineți minte linsajul mediatic și virulența postacilor împotriva oricui îndrăznea să spună ceva despre sistemul medical putred din România? Se întâmpla în iarnă, imediat după ‪#‎Colectiv‬. Între timp mai mulți jurnaliști de investigații în frunte cu Catalin Tolontan au făcut dezvăluiri uluitoare despre situația reală din spitale (vă recomand să urmariți ancheta!). Și acum, ca și în iarnă, Ministerul Sănătății susține ăa totul e sub control. Ei au televiziunile și păpușelele din studiouri, noi avem doar strada. Doar că strada nu poate fi confiscată.

Este singurul instrument democratic pe care îl avem la îndemână ca și cetățeni ai acestei țări. Mâine la ora 19.00 se iese în Piața Universității. Din pacate eu nu voi fi în oraș, altfel aș fi fost acolo. Mâine poate nu se va aduna masa critică. Dar ușor, ușor aceste probleme vor atinge pe toată lumea și când vom fi sute de mii în stradă vor fi obligați să ne asculte.

Și uite că poți face ceva și din fața calculatorului. Urmează sfatul celor de la vice.com și trimite o cerere de acces la informații publice către Ministerul Sănătății și Guvernul României (detalii în articol). Sunt datori să-ți răspundă.

Haideți să facem ceva!”, scrie Tudor Chirilă.

Adevărul transmite live imagini de la protestul din stradă: https://www.facebook.com/Adevarul/videos/10153655486356243/

LEAVE A REPLY