Bani nerambursabili de la STAT! Între 6.000 şi 8.000 de lei pentru toţi românii

10
11726

panouri solare

In acest an, Administrația Fondului pentru Mediu va derula Programul „Casa Verde” privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, pentru care s-au alocat 44 milioane lei pentru finanţarea contractelor în vigoare şi 95 milioane lei pentru contracte noi şi se estimează că aproximativ 15.000 de persoane fizice vor beneficia de finanţare, a declarat în cadrul unui interviu acordat Agerpres István Jakab, președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit evz.ro.

În acest moment, Ghidul de finanţare a programului „Casa verde” este în curs de elaborare. Se stabilesc criteriile de eligibilitate, potenţialii beneficiari, modalitatea de implementare a acestuia, ţinând cont de necesităţile actuale. Președintele AFM a spus că un obiectiv este o mai bună fluidizare şi uşurare a procesului de finanţare.

„Astfel, în vederea deschiderii unei noi sesiuni pentru această categorie de program au fost alocate fonduri de peste 90 milioane lei, fonduri de care vor beneficia aproximativ 15.000 de persoane fizice”, arpeciază președintele AFM.

Acesta a menționat că modalităţile de finanţare şi criteriile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii se vor regăsi în propunerea de ghid cu care vom veni în perioada imediat următoare, ghid care va fi supus dezbaterii publice pe site-ul ministerului.

Proiectul ghidului va fi făcut public până la sfârşitul lunii mai, apreciază președintele AFM.

În paralel se va derula și proiectul „Casa Verde plus”, care implică finanţarea atât a caselor cât și a blocurilor de apartamente.

Programul se aresează persoanelor fizice, care primesc sume nerambursabile de până la 6.000 lei, dacă își instalează panouri solare sau centrale pe peleți, și de maximum 8.000 de lei pentru pompe de caldura.

Pentru a beneficia de finanțare, solicitantii au obligația ca în termen de 60 de zile de la obținerea aprobării să semneze contractual. În termen de un an trebuie să instaleze sistemele, pe cheltuiala proprie. Ulterior, după ce lucrările sunt finalizate, vor solicita Agenției Fondului de Mediu decontarea cheltuielilor eligibile.

10 COMMENTS

  1. Eu locuiesc la bloc si nu am inca centrala termica.Va rog sa mi spuneti unde anume ma pot informa concret(societate,institutie)pentru a mi instala o sirsa de caldura si chiar energie electrica.

  2. stau la casa si vreau si eu o incalzire centrala sau panouri orice acu am pe sobe teracota dar papa lemne prea mult..astept un rasp cu o informatie catre cine sa apelez cu documentatia-
    multumesc.

  3. Cititi cu atentie articolul si gasiti raspunsurile. In art. scrie:se lucreaza,persoane eligibile,dupa aprobare,propunerea de ghid, cu care se va reveni,bla,bla,bla…trageti nadejde ca broasca la par.

  4. Si eu de la curte/casa sunt la fel ca si cel de la bloc un contribuabil. De ce eu nu pot beneficia de anvelopare sau proiectul ENERGIA VERDE pe banii primarie pana vin fondurile ???? Si eu platesc taxe la zi etc etc.

  5. Buna ziua! Exista criterii dupa care se face imparteala ptr acest avantaj……sau pot sa apelez cu incredere si speranta….???????

  6. Criteriile sunt cum sunt dar aprobările dosarelor se dau pe „pile“și le dau între ei…cert e că întâi cheltui tu și ți instaleze ce dorești iar apoi primești FONDURI,dacă ți s a aprobat …

  7. Bună ziua ași dori și eu să instalare pentru încălzirea cu centrale,stau la casă cu m-ai multi copiii nu avem gaze naturale și ne trebuie o grămadă de lemne avem fiecare sobe ,unde sa pot sa fac cere să-mi aprobe

  8. SI EU STAU LA BLOC!!!!SINT MUNCITOR!!!!!NU NABAB!!!!!LUCREZ 3 SCHIMBURI SI MA IMPRUMUT!!!!CA SA POT AVEA CE …ESTE NORMAL!!!!!PENTRU TRAIUL UNUI OM MUNCITOR NORMAL!!!!!VA INTREB:CIT TIMP VRETI SA LE MAI DATI POSIBILITATEA SA VA FURE????SI PE VOI….SI PE NOI!!!!CA DACA NU SE INCADREAZA IN PROIECTE ….STITI….ROMANIA PLATESTE!!!!!!!……DAR VA ROG SA MA CREDETI!!!!!EU NU SINT DISPUS SA MAI PLATESC PENTRU HOTIE!!!!!!!!!

LEAVE A REPLY