PERICOL la metrou! Se fac verificări la sediul Metrorex

0
361

piata romana metrou

Corpul de control al premierului face verificări la această oră la sediul Metrorex. Verificările vizează contracte privind achiziția de trenuri de metrou.

„În data de 10.05.2016, Corpul de control al primului-ministru desfășoară o acțiune de control inopinată la sediul Societății Comerciale de Transport cu Metroul București „Metrorex” – S.A. din Bd. Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, București, în temeiul Ordinului nr. 59/29.04.2016, cu preluarea documentelor aferente următoarelor obiective: 1. Atribuirea și derularea unor contracte de achiziție a unor trenuri de metrou; 2. Atribuirea și derularea unor contracte de achiziție a unor lucrări la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon”, se arată într-un anunț publicat pe site-ul Corpului de control al premierului.

Metroul, pericol public

Săptămâna trecută, pompierii militari de la ISU ”Dealul Spirii” București-Ilfov au făcut, în urma unor controale care au vizat stațiile peroanele, culoarele de acces și zona exterioară a stațiilor de metrou, o constatare îngrijorătoare. Metroul bucureștean este un real pericol pentru sutele de de mii de călători care folosesc, zilnic, transportul subteran. Specialiștii pompierilor au demonstrat, tehnic, că magazinele și buticurile de la metrou nu permit evacuarea în condiții de siguranță maximă a călătorilor în cazul producerii vreunui accident.

Tot la aest capitol legat de siguranța călătorilor plătitori de bilet, deloc importantă, se pare, pentru conducerea Metrorex, sunt subliniate și unele modificări făcute la sistemul de trecere cu turnicheți, blocarea unor uși cu zăvoare, dar și folosirea iresponsabilă a unor echipamente electrice aflate într-o stare de degradare care ar putea produce scurtcircuite cărora le-ar putea cădea victime călătorii neavertizat de existența acestor pericole care-i pândesc la tot pasul.

sursa: libertatea.ro

LEAVE A REPLY