Ai TAXE şi IMPOZITE de plătit? Veşti BUNE de la stat

0
1472

taxe_impozite111_30429300

Instituțiile publice care încasează impozite şi taxe vor fi obligate să accepte plata cu cardul, potrivit realitatea.net.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege care obligă instituţiile publice care încasează impozite şi taxe să accepte achitarea acestora prin intermediul cardurilor de debit şi de credit, anunţă Agerpres.

Potrivit proiectului de lege pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică, precum şi instituţiile publice inclusiv cele care încasează impozite, taxe, amenzi, dobânzi, penalităţi de întârziere, penalităţi şi alte obligaţii de plată sunt obligaţi să accepte încasări şi prin intermediul cardurilor de debit şi al cardurilor de credit.

‘Persoanele juridice care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul şi realizează anual o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei al sumei de 10.000 euro vor accepta ca mijloc de plată şi cardurile de debit şi cardurile de credit. Instituţiile emitente şi acceptante vor întreprinde toate măsurile necesare de implementare a sistemului de acordare pentru utilizatorii de carduri de avansuri în numerar la terminalele de plată, odată cu achiziţia de bunuri şi/sau servicii’, se mai arată în proiect.

LEAVE A REPLY