ANAF loveşte crunt! A blocat conturile unei bătrâne de 83 de ani care vinde pătrunjel

0
5111

 

anaf-batranica

Un tânăr din România a scris pe Facebook că inspectorii ANAF i-au blocat conturile soacrei sale, în vârstă de 83 de ani, pentru că vinde uneori frunze de pătrunjel în piață. Acesta a descoperit acest lucru după ce bătrâna a primit o înștiințare că instituția i-a pus poprire pe conturile bancare, arată Business Magazin.

Mai jos puteţi vedea mesajul scris de Adrian P. pe Facebook legat de acțiunea ANAF:

Adrian P.: „Cea mai tare isprava a ANAF!!! (Am încercat să postez şi scanarea dar nu mi-a reuşit). Soacră-mea are 83 de ani şi vinde sporadic frunze de pătrunjel la piaţă.

Azi i-a venit înştiintare de la ANAF, ca i s-au poprit conturile din banca, titluri mobile, disponibilitatile banesti prezente si viitoare, bunurile mobile necorporale, etc, pentru … ia ghiciti!

Impozit pe frunzele de patrunjel! Faptul ca o impoziteaza nu e anormal, dar poate in tara asta a inchizitorilor pentru batrani si pentru neputinciosi, era mai normal sa ii trimiteti intai o instiintare de plata si abia apoi sa-i puneti poprire pe conturi.

Pe de alta parte, din cate stiu eu, in activitatile economice, in Romania se datoreaza impozit pe profit. Pai cine a calculat cheltuiala cu samanta, cu apa, cu curentul electric, cu munca remunerata a sapatorului gradinii si cine a calculat si in ce baza, valoarea unei legaturi de patrunjel, vested, la sfarsitul unei lungi zile de stat in soare?

Ca in balanta de venituri si cheltuieli, din venitul realizat se scad cheltuielile amintite si se impoziteaza profitul.

LEAVE A REPLY