DOCUMENT EXPLOZIV! Cum ar putea fi amânate alegerile de la Primăria București: Totul ține de procurori

0
470

Alegerile locale de la Primăria Municipiului București ar putea fi amânate, după ce membrii Biroului Electoral Municipal au fost reclamați la Parchetul de pe lângă ICCJ pentru abuz în serviciu. Potrivit unor surse judiciare, demararea unei anchete penale sau o trimitere în judecată ar putea arunca în aer alegerile din Capitală.

Partidul Republican din România (PR) a depus, joi, o plângere penala la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva tuturor membrilor Biroului Electoral Municipal (BEM) București pentru abuz în serviciu, survenit în urma fraudări procesului de tragere la sorți a numarului de ordine de pe buletinele de vot pentru candidații la Primăria Generală.

Președintele partidului și candidat la funcția de primar general al Municipiului București, avocatul Nicu Neamțu, consideră ca astfel de greșeli comise cu dedicatie pentru partidele mari sunt adesea cele care decid câștigătorul alegerilor.

„Tragerea la sorți de la BEM a fost un simulacru, rezultatul era știut. Se știa unde trebuie să stea pe buletin domnii Predoiu și Nicușor Dan, doamna Firea. Noi partidele mici suntem cantitate neglijabilă, care deranjează liniștea jocurilor de putere din Capitala. Am depus această plângere și din cauza faptului că nu ni s-a înregistrat în mod voit contestația privind reluarea procesului. Propunerea nici nu s-a discutat, s-a trecut la redactarea unei erate care recunoștea faptul că am fost excluși de pe listă”, a declarat Neamțu.

Partidul Republican solicita public Biroului Electoral Central revocarea conducerii BEM București și reluarea de urgență a procesului de stabilire a ordinii pe buletinul de vot.

Vă prezentăm mai jos plângerea penală depusă joi de reprezentanții Partidului Republican:

0001

0002

0003

LEAVE A REPLY