Planta minune care te scapă de antibiotice și pastile! Iată câte lucruri bune poate face!

0
2351

În această perioadă numai „bună” pentru răceli, specialiştii recomandă, încă de la începutul semnelor de boală, sau chiar în paralel cu tratamentele tradiţionale, şi tratamentele naturiste.

salvia-tea

De exemplu, ei susţin că salvia este un antibiotic natural, antifungic şi antiviral, reduce spasmele musculare şi previne transpiraţia excesivă. Şi nu este tot.

Tulburările digestive, gazele şi diareea pot fi şi ele tratate cu salvie. De asemenea, multi specialişti contează pe respectiva plantă pentru a trata simptomele bolii Alzheimer.

Din salvie se poate face apa de gură perfectă pentru a împrospăta respiraţia, dar şi pentru a calma durerile în gât şi simptomele laringitei şi amigdalitei. Este bună şi contra sângerării gingiilor.

Salvia este cunoscută şi ca „Ceai de Provenţa” sau ”Ceai Grecesc” pentru că se bea foarte mult în sudul Franţei şi în Grecia. Iar tradiţia nu se înşeală. Cercetătorii spun că e una dintre cele mai bogate plante aromatice în compuşi antioxidanţi şi că are fier şi vitamina K.

Dar, în afară de puterea de a dărui viaţă lungă şi o stare bună de sănătate, salvia are multe alte puteri ascunse: curăţă gura, gingiile, gâtul (folosită ca gargară) şi plămânii, stomacul, intestinele, pancreasul, ficatul, vezica biliară, rinichii (folosită ca infuzie) şi, prin urmare … ajută la vindecarea abceselor dentare, a gingiilor inflamate, sângerânde şi ulcerate, a aftelor, amigdalitei, faringitei, bronşitei, indigestiei, colicilor, răcelii şi gripei … ca una care e un antiseptic şi un antibiotic natural.

Alte virtuţi ale infuziei de salvie: uşurează digestia, întăreşte uterul, alungă durerile menstruale, reglează ciclul menstrual (amenoree, dismenoree) şi ajută doamnele să treacă mai uşor prin perioada pre-menopauzei şi menopauzei. Are şanse să transforme o femeie frigidă într-o femeie fericită şi o femeie sterilă într-una fertilă.

În plus îi întremează pe convalescenţi şi pe cei epuizaţi trupeşte, sufleteşte şi mintal, îi readuce la viaţă pe depresivi şi îi linişteşte pe anxioşi şi pe cei ce suferă de nevroze.

LEAVE A REPLY