ALERTĂ de la POLIŢIE! Fiți vigilenți! Mii de români au fost deja ÎNŞELAŢI în acest mod!

0
3495

c2773cecae757b6b1a1933d9e9645d11

Un nou tip de înşelăciune face victime printre români. Eşti sunat de cineva care se dă drept operator la cei mai importanți provideri de telefonie mobilă. Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru că are acces la baza de date.

Îţi spune că e ceva în neregulă cu factura ta şi te roagă să tastezi un cod de cifre. Dacă ai făcut asta, îi încarci cartela respectivului cu 300 de euro!

Informare a Ministerului de Interne În atenţia tuturor deţinătorilor de telefoane mobile
Dacă un corespondent lasă un mesaj sa apelati numărul 06 07 74 52 41, nu apelaţi în nici un caz acest număr; factura dumneavoastră va fi foarte mare. Această informaţie, transmisa de Oficiul Central de Stopare a Terorismului, a fost comunicată în masă.

După un timp escrocii au găsit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor. Ei va apelează pe GSM, se prezintă ca fiind „Provider” Orange, Telekom (sau orice retea in care sunteţi abonat), vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându-va că este vorba de o verificarea a mobilului dumneavoastră. NU TASTATI IN NICI UN CAZ CODUL INDICAT SI INCHIDETI IMEDIAT.

Hotii dispun de dispozitive ce le permit sa citeasca cu acest cod cartela SIM. Nu le rămâne decât să creeze o noua cartelă (sau oricat de multe) cu care vor vorbi in contul tau.

Această fraudă se practică în mod curent şi este, deci, necesar ca această informaţie să fie difuzată rapid unui număr cât mai mare de persoane. (sursa: a1.ro)

LEAVE A REPLY