Se dau bani de la stat: Orice român îi poate accesa

0
402

euroo_21182400

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a anunţat, duminică, la Botoşani, că România va dispune, până la sfârşitul acestui an, de un fond de garantare în agricultură, scrie romaniatv.net.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a declarat că fondurile vor fi derulate prin mai multe bănci comerciale, care vor fi desemnate în urma unei licitaţii publice.

Potrivit lui Irimescu, fondul va avea o valoare iniţială de 92 de milioane de euro. ‘În acest an vom avea un fond de creditare pentru agricultură, prin Ministerul Agriculturii, din bani europeni. Este pus la punct acest fond, prin Fondul European de Investiţii, care în vară va face o licitaţie pentru patru – cinci bănci care să deruleze aceste fonduri. Ideea de bază este să oferim condiţii normale de acces la creditare’, a arătat Irimescu.

Fondul va fi utilizat pentru finanţarea unor investiţii de dezvoltare rurală, pentru asigurarea capitalului de lucru pentru fermieri, dar şi pentru micro-creditare.

 

LEAVE A REPLY