Gata cu şpaga la doctor! Ce pregăteşte Guvernul

5
1017

spaga-medic

Mai mulți medici au ajuns după gratii sau sunt cercetați de procurori întrucât au prescris doar anumite medicamente favorizând anumite firme de specialitate,de la care au primit sume impresionante de bani sau cadourile în natură i-au pus pe gânduri pe oficialii de la Guvern.

Aceștia vor să elaboreze o Ordonanță de Urgență prin care să se interzică sponsorizările pe care le primesc medicii de la firmele de medivcamente,spune șeful Corpului de control al premierului Dacian Cioloș,Valentin Mircea. Acesta consideră că astfel de relaţii între medici şi firmele de medicamente sunt fapte penale,care ar trebui interzise.„E cel puţin conflict de interese. Adică nu poți fi obiectiv ca medic să prescrii cel mai bun medicament în momentul în care o companie farmaceutică ți-a finanțat deplasarea la un congres.Este un fenomen larg şi, dacă vreţi, tocmai asta e şi problema. În orice industrie există colaborări între specialiști și companiile implicate, dar de aici până la a sponsoriza orice medic de familie sau farmacist lucrurile par să o fi luat razna,” spune Valentin Mircea.

În prezent, legea privind reforma în domeniul sănătăţii spune clar că „exercitarea profesiei de medic este incompatibilă cu calitatea de angajat sau colaborator al unităților de producție ori de distribuție de produse farmaceutice sau materiale sanitare.

sursa: libertatea.ro

5 COMMENTS

  1. DEZINFORMAREA este prezenta in articolul de mai sus. MEDICUL prescrie o reteta electronica pe care este trecut medicamentul dupa COMPOZITIE si NU DUPA NUMELE COMERCIAL , Apoi pacientul merge la farmacie unde poate primi un medicament GENERIC conform retetei primite de la medic sau ORIGINAL daca SOLICITA pentru ca pentru ORIGINAL PLATESTE !!!! Deci este SUFICIENT DE CLAR !

  2. Va spun eu cum sta treaba in practica.
    Pe reteta compensata medicul de familie trece doar substanta (denumirea comuna internationala). Nu are voie sa treaca denumirea comerciala. Pacientul merge cu reteta in farmacie, unde alegerea medicamentului (in functie de preferintele, pretul sau stocul existent) o face farmacista (care de obicei este asistenta, nu medic).

  3. Total eronat articolul! Există o mafie care vrea să distrugă sistemul medical! După ce că sunt plătiți prost, mâine ,poimâine nu vor avea voie nici să citească cartea X din librăria cutare. Adică cine îi trimite la diferite congrese, specializări treininguri etc? Statul? când ? La Sfântul Așteaptă!!

  4. Asa e. Exista o mafie care vrea sa distruga mafia din sistemul merdical. Ea se numestye DNA.

  5. Nu aveti dreptate voi care ati postat decat partial. Exista medicamente zise de”nisa” la care nu sunt alternative si care nu au nici o valoare si sunt prescrise de medici din greu pentru ca sunt sponsorizati sau vor fi sponsorizati la Congrese. Sa va dau numele medicamentului : Cerebrolysin produs de firma Ever ( ebewe). Asa ca nu mai faceti pe ” fetele mari” ca nu e cazul..

LEAVE A REPLY