Atenție, șoferi! Polițiștii au dat peste 2.000 de amenzi în câteva ore

0
141

politia-2-1024x682

În acest început de weekend, dar și de vacanță, polițiștii au împânzit șoselele României și îi vânează pe șoferii care nu respectă legile de circulație. Numai în această dimineață, agenții rutieri au verificat peste 5.000 de autoturisme și au aplicat peste 2.000 de sancțiuni contravenționale.

Polițiștii din toată țara au acționat azi dimineață pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane și mărfuri.

În doar trei ore, polițiștii au aplicat aproape 2.200 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și au întocmit 14 dosare penale, potrivit site-ului Poliției Române.

Din totalul sancțiunilor, 22 au fost pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar restul pentru nerespectarea altor prevederi privind circulația pe drumurile publice. Poliția reamintește că șoferii prinși cu 0,11-0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sunt sancționați contravențional și le sunt reținute permisele de conducere pentru 90 de zile, iar la rezultate de peste 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat(inclusiv), se întocmește dosar penal.

Viețile a zeci de oameni, pe mâinile unor șoferi beți
În județul Iași, agenții rutieri au depistat doi șoferi de microbuz, care transportau pasageri, aflați sub influența alcoolului. La verificarea cu aparatul alcooltest, aceștia aveau peste 0.20 mg/l alcool pur în aerul expirat. În Brașov, un bărbat care conducea un autobuz, și avea pe mână viețile a 25 de pasageri s-a urcat beat la volan, cu o alcoolemie de 0,45 alcool pur în aerul expirat. Un alt șofer din Buzău care, la fel, transporta călători s-a ales și el cu un dosar penal.

În Târgoviște însă, oamenii legii au dat peste un șofer beat criță, avlat la volanul unui autoturism. În urma verificării cu etilotestul a reieșit o îmbibație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În Suceava, un șofer de microbuz a fost amendat după ce a înghesuit 27 de pasageri în autovehiculul autorizat pentru numai 16 locuri.

De asemenea, polițiștii gălățeni au oprit un microbuz în care erau 28 de călători dublu față de capacitatea autorizată a mașinii. Șoferul, care făcea curse regulate pe traseul Drăgușeni-Galați, a fost amendat cu 9.000 de lei.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii au reținut 110 de permise de conducere și au retras 114 certificate de înmatriculare auto. În perioada următoare, Poliția Română va intensifica acțiunile.

sursa: libertatea.ro

LEAVE A REPLY