TOTI SOFERII trebuie sa faca asta in 60 de zile! E OBLIGATORIU

1
2416

taxe masina

Codul Rutier va fi modificat printr-o Ordonanta de Urgenta, iar noutatea ii vizeaza in special pe cei care isi cumpara o masina. Daca nu declara masina si nu platesc la timp taxele, noii proprietari nu vor mai putea circula cu ea si vor plati amenzi care pot ajunge la 2.500 de lei, scrie turism.bzi.ro

Potrivit economica.net, noul proprietar are la dispozitie 60 de zile in care trebuie sa-si plateasca taxele dupa ce a cumparat-o. In caz contrar, inmatricularea se suspenda de drept, iar masina nu va putea fi folosita. Politistul de la Rutiera va sti daca s-au platit sau nu taxele, pentru ca institutiile vor comunica intre ele. Astfel, datele de la serviciul de inmatriculari si de la RAR ajung la organele fiscale, care la randul lor trimit mai departe situatia cu fiecare nou proprietar al masinii care nu apare ca si-ar fi platit la timp taxele.

Daca un sofer va fi prins la volanul unei masini cu inmatricularea suspendata, fapta sa va fi considerata contraventie, si trecuta in clasa a IV-a, cea pentru care se primesc intre 9 si 20 de puncte amenda, adica intre 1.125 de lei si 2.500 de lei.

Totodata, soferului ii va fi retinut si certificatul de inmatriculare, si i se va da o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie. De asemenea, se vor retine si placutele de inmatriculare.

1 COMMENT

  1. Va trebuiesc bani spurcaciunilor si speculati orice ca sa se puna ban peste ban sa aveti ce fura . Scorniti orice numai sa ii stoarceti pe fraieri .Nu credeti ca se apropie ziua dreptati si vecinul iti va cere socoteala . Creeati locuri de munca un trai mai bun nu faceti adunarea numai pentru voi taranoilor care ati ajuns la putere .

LEAVE A REPLY