Brexit. Anunț de ultimă oră al miliardarului George Soros

1
2118

George_Soros_EPA-1024x652

Investitorul miliardar George Soros a declarat sâmbătă că votul Marii Britanii pentru a părăsi Uniunea Europeană face „dezintegrarea UE practic ireversibilă” și efectele referendumului de joi vor afecta probabil Marea Britanie.

”Marea Britanie în cele din urmă ar putea sau nu fi relativ mai bine decât alte țări prin ieșirea din UE, dar economia și oamenii ei vor suferi în mod semnificativ pe termen scurt și mediu”, a declarat el, potrivit Agerpres.

Soros a realizat profituri uriașe în 1992 când a pariat contra lirei britanice retrasă din mecanismul European Exchange Rate Mechanism (ERM), amintește Reuters.

Europa este în stare de șoc, după ce britanicii au votat pentru ca țara lor să iasă din Uniunea Europeană. Liderii europeni urmează să aibă mai multe întâlniri cruciale în care vor discuta despre ce măsuri trebuie să fie luate, după ce ieri au cerut Londrei să lanseze procedura de ieșire „imediat ce va fi posibil”. Efectele pe plan economic au apărut rapid. Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de vineri cu cel mai grav declin din ultimii aproape opt ani. 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar. În urma acestor rezultate, David Cameron a anunțat că va demisiona.

La doar două zile după votul pentru a ieși din Uniunea Europeană, peste 2 milioane de britanici și rezidenți în Marea Britanie au semnat o petiție cerând un al doilea vot și forțând parlamentarii să ia în considerare cel puțin o dezbatere pe această temă. Cei mai mulți dintre cei care au semnat-o locuiesc în zonele unde sprijinul pentru a rămâne în UE a fost mai puternic, în special Londra, scrie Reuters.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY