Un VACCIN universal ar putea vindeca toate tipurile de CANCER

0
171

vaccinul-anticancer-981x1024

În paralel cu cercetările destinate găsirii de tratamente pentru fiecare tip de cancer în parte, în Germania se lucrează intens la un leac destinat tuturor tipurilor de cancer! Vestea bună e că acesta nu e în stadiul de idee, ci în cel de testare.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Mainz au făcut un pas important în direcţia dezvoltării a ceea ce ar putea fi primul vaccin universal anticancer. Rezultatele înregistrate în cadrul primelor teste umane, împreună cu cele pe şoareci, sugerează că noua tehnică ar putea fi folosită pentru a activa sistemele imunitare ale pacienţilor împotriva oricărui tip de tumoare, oriunde s-ar afla aceasta în corp. Spre deosebire de vaccinurile clasice, cel al germanilor ar fi administrat pacienţilor deja bolnavi de cancer mai degrabă decât celor care doar prezintă riscul îmbolnăvirii. El acţionează prin lansarea unor mici săgeţi care conţin bucăţi de ARN extrase din celulele canceroase ale pacientului către sistemul imunitar, care e astfel determinat să declanşeze un atac furibund asupra oricăror tumori pe care le întâlneşte.

Efectele secundare, comparabile cu simptomele gripei

După testele pe rozătoare, din care a reieşit că sistemul imunitar începe lupta împotriva tumorilor cu creştere accelerată şi agresivă imediat ce vaccinul este injectat, s-a trecut recent la testarea pe oameni. Trei pacienţi cu melanom au primit tratamentul experimental, iar cercetătorii sunt încântaţi de rezultate. Deocamdată, nu s-a comunicat cât este de eficient noul vaccin, oamenii de ştiinţă spunând că s-au concentrat în primul rând pe urmărirea efectelor secundare negative. Iar rezultatele preliminare arată că acestea au fost limitate la simptome tipic gripale, care sunt preferabile oricăror tratamente ce implică chimioterapie.

Sursa: libertatea.ro

LEAVE A REPLY