Radu Tudor: Marele pericol pentru România, UE și NATO

0
1370

radu-tudor

Jurnalistul Radu Tudor consideră că România, alături de UE și NATO, din care face parte, sunt amenințate de sentimentul anti-european. Analistul de la Antena 3 consideră că, la fel ca în cazul Greciei, niciun stat nu se poate salva și nu se poate apăra singur, fie că e vorba despre un pericol financiar, fie că e vorba despre unul militar.

Tudor consideră că în România, ca urmare a unor interese ruse, ar putea exista marele pericol al secesiunii teritoriale, în Ținutul Secuiesc, așa cum Italia, Spania și Marea Britanie au aceleași probleme.

”Intr-un moment foarte sensibil pentru securitatea statelor UE si NATO, inclusiv Romania, cand terorismul, imigratia si agresivitatea militara a Rusiei creaza turbulente uriase, sentimentul anti-european devine un pericol continental.

Nici o tara europeana, inclusiv Romania, nu poate face fata singura unor mari crize economice sau de securitate ce pot aparea. Una din dovezile palpabile este ca Grecia a fost salvata de la colaps si disparitie de imprumuturile repetate, in valoare de 500 de miliarde de euro, in ultimii ani de criza grava.

Nici o tara europeana nu se poate apara singura in cazul unei agresiuni militare, nici o tara nu se poate salva singura in cazul unei prabusiri economice.

Bugetul anual de 1000 miliarde Euro al UE, forta militara a NATO – acestea sunt relevante doar in solidaritatea tuturor membrilor sai.

Sub steagul independentei si al luptei antieuropene se ascund uriase interese ale Rusiei lui Putin de a domina ideologic, economic si daca e posibil militar teritorii cat mai vaste din Europa.

Rusia este printre putinele state din lume ce nu a cunoscut niciodata democratia in istoria ei.

Tirania este forma ei de control, dominatie si acaparare a teritoriilor ce nu-i apartin si la care ravneste de secole.

Iesirea din UE si secesiunile teritoriale pe criterii etnice merg mana in mana si pot ameninta Marea Britanie (secesiune Scotia), Spania (secesiune Catalunia), Italia (secesiune Regiunea Veneto) chiar si Romania (asa zisul Tinut Secuiesc).”, scrie Radu Tudor pe blogul său.

LEAVE A REPLY