Se schimbă factura la gaze. Cum va arăta de acum înainte şi ce trebuie să ştii

0
944

 

contor_4567876543_56802700_01530400

Se schimbă facturile la gaze: noile facturi de gaze vor conţine mai multe informaţii, iar pentru facturarea pe baza autocitirii s-a introdus obligaţia furnizorului de a comunica clientului final, prin intermediul facturii, intervalul de timp în care se poate transmite indexul autocitit şi linia telefonică dedicată, scrie realitatea.net.

Noile facturi de gaze vor conţine mai multe informaţii, perioada în care se va putea face autocitirea este de minimum cinci zile lucrătoare, clienţii vulnerabili vor fi facturaţi doar pe baza consumului real, nu a celui estimat, iar, în caz de dificultăţi la plată, clienţii pot negocia cu furnizorul. Acestea sunt câteva dintre prevederile noului regulament de furnizare a gazelor naturale.

Noul regulament oferă clienţilor care nu pot plăti la un moment dat factura posibilitatea unei eşalonări a sumelor datorate furnizorului.

A fost introdus un capitol distinct cu prevederi privind facturarea, care detaliază principiile generale, perioada de facturare, modul de determinare a consumului de gaze naturale aferent unei perioade de facturare, informațiile minime care trebuie cuprinse în factură, precum și modul de emitere, transmitere și plată a facturilor, se arată într-un comunicat ANRE.

Pentru facturarea pe baza autocitirii s-a introdus obligaţia furnizorului de a comunica clientului final, prin intermediul facturii, intervalul de timp în care se poate transmite indexul autocitit şi linia telefonică dedicată şi gratuită, care înregistrează atât data transmiterii indexului autocitit, cât şi conţinutul mesajului. Pentru a da posibilitatea clientului final de a beneficia de o perioadă corespunzătoare pentru transmiterea indexului autocitit, s-a introdus precizarea că aceasta nu poate fi mai mică de 5 zile calendaristice”, spune ANRE.

 

LEAVE A REPLY