VESTE BUNA! Incepe de MAINE! Anunt urgent pentru MILIOANE DE ROMANI

0
1958

bani buletin

Ministerul Muncii este pregatit sa preia cererile pentru prelungirea sau reluarea concediului de crestere a copilului si plata indemnizatiei lunare, iar persoanele interesate pot face acest lucru incepand de vineri, 1 iulie, informeaza Ministerul Muncii intr-un comunicat remis miercuri Agerpres, citat de turism.bzi.

Una dintre noutatile aduse de legislatia recenta in domeniu este faptul ca, incepand cu 1 iulie 2016, solicitantii nu mai sunt obligati sa depuna documentele doar la sediul agentiilor teritoriale, ci le pot trimite si prin posta sau prin e-mail, in format scanat.

Potrivit sursei citate, limita minima a indemnizatiei creste la 85% din salariul minim brut pe tara garantat in plata, respectiv 1.063 lei (salariul minim este 1.250 lei), fata de 600 lei in prezent, in timp ce limita maxima a indemnizatiei este eliminata, aceasta urmand sa fie calculata la 85% din veniturile nete realizate.

De asemenea, suma suplimentara pentru gemeni/multipleti sau pentru situatii de suprapunere creste la 85% din salariul minim brut pe tara garantat in plata, respectiv 1.063 lei, fata de 600 lei in prezent. Stimulentul de insertie se stabileste la 50% din indemnizatia minima.

Ministerul Muncii precizeaza ca reluarea drepturilor de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului se face incepand cu drepturile lunii iulie 2016 daca cererea impreuna cu actele doveditoare se depun in perioada 1 iulie – 1 august 2016, inclusiv.

‘In cazul in care acestea se depun dupa data de 1 august 2016, plata indemnizatiei se face incepand cu data depunerii cererii, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap. De asemenea, cererile noi pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului, a stimulentului de insertie, a sprijinului lunar si a alocatiei de stat pentru copii se depun in continuare (impreuna cu actele doveditoare) la primaria localitatii de domiciliu sau, pentru municipiul Bucuresti, la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din sectorul de domiciliu’, se precizeaza in comunicat.

Institutia atentioneaza ca reluarea drepturilor de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului se face incepand cu luna iulie 2016, daca cererea si actele doveditoare se depun in perioada 1 iulie – 1 august 2016, inclusiv.

‘Persoanele care depun cerere in perioada 1 iulie – 22 iulie 2016 pentru prelungirea sau reluarea concediului de crestere a copilului si plata indemnizatiei lunare vor putea beneficia de plata drepturilor aferente lunii iulie 2016 in luna august 2016.

Persoanele care depun cerere in perioada 23 iulie – 1 august 2016 pentru prelungirea sau reluarea concediului de crestere a copilului si plata indemnizatiei lunare vor putea beneficia de plata drepturilor aferente lunii iulie 2016 in luna septembrie 2016.

Daca cererea si actele doveditoare se depun incepand cu data de 2 august 2016, plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se face incepand cu data depunerii cererii, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap’, se arata in document.

Cererile noi pentru acordarea indemnizatiei lunare pentru crestere a copilului, a stimulentului de insertie, a sprijinului lunar si a alocatiei de stat pentru copii (impreuna cu actele doveditoare) se depun in continuare la primaria localitatii de domiciliu sau, pentru municipiul Bucuresti, la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din sectorul de domiciliu.

Persoanele care doresc sa depuna cereri pentru prelungirea sau reluarea concediului de crestere a copilului si plata indemnizatiei lunare se pot adresa, incepand de vineri, 1 iulie 2016, Agentiilor Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) sau Agentiei pentru Plati si Inspectie Sociala a Municipiului Bucuresti (APISMB), dupa caz, potrivit Ordinului MMFPSPV nr. 1099/2016.

LEAVE A REPLY