Viitor trist pentru Casa Regală a României: Anunțul care înlătură orice șansă

0
1002

casa regala a romaniei

Marilena Rotaru, fostă realizatoare TVR și fost președinte ale Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei a vorbit, la Realitatea TV, despre modul în care a fost înlăturată din preajma Casei Regale și cum actualul proiect de lege propus de PSD care vrea să facă din Casa Regală o instituţie publică în interiorul regimului republican va subordona de fapt Casa Regală Parlamentului alcătuit din politicieni corupți.

“Instituționalizarea Case Regale înseamnă supunerea Coroanei pe un loc inferior Casei regale. Mulți sunt foarte entuziaști, spun că acesta este primul pas, dar de fapt este ultimul pas, închide orice posibilitate viitoare a Casei Regale. Mă sperie această lege pentru că ea va închide oportunitatea reinstaurării Monarhiei în România. E cineva care vrea să închidă subiectul. Dacă se adoptă acest proiect, se anulează orice șansă de revenire la Monarhie. Eu sunt sigură că se pot găsi soluții și după ce Regele nu va mai fi, oferite chiar din interiorul Familei Regale. Esența acestui apel făcut de noi este ca Alteța sa Regală, Principesa Margareta să accepte misiunea care i-a fost dată prin naștere și prin voința Regelui Mihai, şi anume să fie Regină”, a declarat Marilena Rotaru în emisiunea “Jocuri de Putere”.

Marilena Rotaru a semnat, alături de zeci de personalităţi culturale din România printre care Doina Cornea, acad. Alexandru Zub şi istoricul Marius Oprea, o petiţie împotriva acestui proiect considerat “dar otrăvit”. Textul petiţiei critică dur PSD, ca principal partid care a susţinut iniţiativa, şi solicită Casei Regală să se ţină departe de proiect. Potrivit semnatarilor, “scenariul pus la cale de principala forță politică din țară, prin care aceasta se revendică încă o dată drept o formațiune politică neocomunistă este menit să anihileze pentru totdeauna Monarhia și jertfa tuturor celor care și-au sfârșit zilele pentru Țară și Rege.”

“Acum când văd acest proiect de lege promovat atât de intens nu pot să nu fac referire la momente la care am asistat în trecut. Încă eram în Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei și la un moment dat a apărut o declarație politică a unui membru PSD, Ninel Peia, am aplaudat-o atunci pentru respectul pentru istorie a unui om din PSD, trebuia să existe o voce corectă și din partea asta. Tot în 2013, m-am întâlnit cu Ninel Peia, care mi-a spus că Regele ar putea să-l ia de mână pe principele Nicolae și că el ne-ar asigura în acest fel că PSD ar face campanie electorală intensă și vom avea monarhie. La începutul anului 2015, după alegerile prezidențiale din 2014, colegii mei au insistat să avem o întâlnire cu Ninel Peia. A spus ceva de genul: “Noi, la PSD ne-am făcut calculele și știm că 10 ani de acum înainte nu mai putem da un președinte în România. Dacă ne dați baza de date cu toate contactele, eu pot să susțin că le vom face monarhiste pe toate babele care se duc cu autocarul la mănăstiri”. Eu i-am replicat “Nu e mai normal să faceți un grup parlamentar monarhist?” O facem și pe asta a spus. Acum fac legătura cu asta și cu încă ceva: În finalul anului 2013, într-una dintre emisiunile Ora regelui am vorbit atunci despre ilegitimitatea Republicii în România, că ar trebui condamnată în Procesul comunismului. A existat imediat o sancțiune din partea CNA, m-au chemat la TVR1 și mi-au spus că nu mai pot să fac emisiunea”, a spus Marilena Rotaru la Realitatea TV.

Marilena Rotaru a explicat că se face adeseori o confuzie între regalitate şi monarhie, care este probabil întreţinută de cei care au interese contrare Familiei regale: “Noi avem regalitate în România, am avut un mare noroc că Regele a supravieţuit, nu s-a întâmplat ca la ruși cu Romanovii. Regalitatea a existat în exil, noi avem o regalitate, este ca un fenomen al naturii, ca un copac, care are frunze, flori, tulpină, nu poți să spui că nu există. În schimb, monarhia este un sistem de guvernâmânt, bazat pe regalitate. România are nevoie de monarhie. Cum spunea Regele Mihai, abia atunci va fi o rupere definitivă de comunism”.

sursa: stiripesurse.ro

LEAVE A REPLY