Afirmație ULUITOARE a unui oficial: Pensionarii primesc pensii PREA MARI!

2
146

pensie bani

Problema pensiilor este una foarte delicată în România. Zilnic sunt provocate discuții cu privire la modul în care aceste pensii vor fi plătite, dacă mai pot fi plătite, de către cine și pentru cât timp pentru că nu mai e un secret pentru nimeni că de la an la an cresc transferurile de la Bugetul de Stat către Bugetul Asigurărilor de stat de unde se plătesc pensiile, scrie stiripesurse.ro.

Declarații foarte interesante despre acest subiect au fost făcute de șeful Consiliului Fiscal, Ionu Dumitru, care în cadrul unui interviu pentru RFI susține că ”pensionarii de acum primesc o pensie mai mare decât posibilitățile financiare ale bugetului în sine, iar pensionarii din viitor vor primi o pensie mai mică decât ar putea să susțină bugetul la momentul respectiv, pentru că în acest moment se fac niște împrumuturi ce vor trebui acoperite în viitor.”

El susține că pensia pe care o vor primi generaţiile următoare va avea o putere de cumpărare extrem de mică, chiar dacă viitorii pensionari (actualii contribuabili) cotizează lunar cu procente importante din venit. O soluţie ar fi accesarea pensiilor private, spune președintele Consiliului Fiscal:

”Este deja o cifră foarte mare. Discutăm de peste 2,5% din PIB. În ultimii ani creșterea a fost mai lină, dar anul trecut, după reducerea de CAS, așa cum era absolut inevitabil, deficitul a crescut. Pensiile au crescut mai repede decât venituile pe care le colectăm în sistemul de pensii. În acest context deficitul s-a adâncit destul de mult.”

2 COMMENTS

  1. ”Este deja o cifră foarte mare. Discutăm de peste 2,5% din PIB. În ultimii ani creșterea a fost mai lină, dar anul trecut, după reducerea de CAS, așa cum era absolut inevitabil, deficitul a crescut. Pensiile au crescut mai repede decât venituile pe care le colectăm în sistemul de pensii. În acest context deficitul s-a adâncit destul de mult.”

  2. de ce e uluitoare afirmatia care de fapt nici nu a sunat asa. sa se inceteze cu titlurile provocatoare.e o realitate pe care o cunoastem.nu ati adus nicio noutate,nicio explicatie ,nicio solutie.aiureala

LEAVE A REPLY