România a obţinut medalia de AUR la şah în cadrul Jocurilor Mondiale pentru copiii care au învins CANCERUL

0
418

AUR LA SAH

Pentru al doilea an consecutiv, România a obţinut la Moscova medalia de aur la şah în cadrul Jocurilor sportive mondiale pentru copiii care au învins cancerul. Ţara noastră a fost reprezentată de Alexia, o fetiţa de 14 ani, care se luptă cu aceasta maladie de 7 ani.

Toate antrenamentele sunt tratate cu maximă seriozitate de Alexia. A venit pentru a doua oară la Moscova cu gândul să repete recordul de anul trecut. La fotbal, a stat puţin în poartă după care a cerut să joace pe teren, semn ca Alexia este un om de acţiune. Participă cu plăcere la fiecare competiţie sportivă.

Cu ajutorul familiei, al medicilor Alexia încearcă să stăpânească boala. Acum urmează un tratament complex şi reuşeşte să se menţină pe linia de plutire.

Acum câţiva ani viaţa ei s-a schimbat radical, acum mai mulţi ani odată cu debutul bolii. Apoi acum trei ani a avut o altă încercare, o altă schimbare şi alte experienţe. Lucruri care au marcat-o. Este un om sincer, un copil sincer şi vrea să povestească lumii despre viziunea ei despre viaţă.

Alexia a câştigat şi anul acesta medalia de aur la şah şi bronz la fotbal feminin pe echipe. 500 de copii din 16 state au luat parte la Jocurile Sportive Mondiale ale Învingătorilor. Majoritatea sunt într-adevăr învingători, pentru că au câştigat lupta cu cancerul.

Sunt şi copii care încă sunt în faza de tratament însă trăiesc cu speranţa că totul va fi bine. Contează foarte mult ca ei să fie înţeleşi şi trataţi cu multă dragoste.

sursa: stiri.tvr.ro

LEAVE A REPLY