Noul ministru al Educației, Mircea Dumitru, și-ar asuma lucrări pe care nu le-a realizat

0
1064

Primul-ministru Dacian Cioloș a demis, marți, patru miniștri din cabinetul său printre care ministrul Transporturilor, Educației, Comunicațiilor și Românilor de pretutindeni, având propuneri noi pentru trei dintre aceste portofolii.

mircea-dumitru-REALES-RECTOR-UNIVERSITATEA-BUCURESTI

Rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, propus în funcția de ministru al Educației, ar fi tradus din poziția de redactor la editura Humanitas trei lucrari filosofice de Ludwig Wittgenstein din germana pe care singur recunoaște că nu o știe. Informația apare tocmai în CV-ul depus la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Foto: Cotidianul.ro
Foto: Cotidianul.ro

În CV-ul lui Dumitru, la limba germană, stă scris astfel: „citit – slab, vorbit – nu, scris – nu”. Găsiți CV-ul aici.

Cu toate acestea, numele său figurează pe traducerea din germană a lucrării „Cercetări filosofice” a lui Wittgenstein, apărută în 2004, poziționat chiar înaintea filosofului Mircea Flonta! Într-o convorbire telefonică de acum câţiva ani, Mircea Dumitru a recunoscut că nu a avut vreo contribuţie la această traducere, iar prezenţa numelui său ca traducător din germană pe pagina de gardă a cărţii s-a datorat… rugăminţii lui Mircea Flonta, informează Cotidianul.

Cele 3 lucrări cu probleme sunt:

  • Ludwig Wittgenstein, Caietul albastru, (Bucureşti: Editura ‘Humanitas’, 1993), în colaborare cu M. Flonta şi A. P. Iliescu
  • L. Wittgenstein, Tractatus Logico-Philosophicus, (Bucureşti: Editura ‘Humanitas’, 2001), în colaborare cu M. Flonta.
  • L. Wittgenstein, Cercetări filosofice, (Bucureşti: Editura ‘Humanitas’, 2004), în colaborare cu M. Flonta.

pagina_de_garda_a_lucrarii_cercetari_filosofice (1)

LEAVE A REPLY