Baia în mare, 4 principale beneficii

0
175

 

mood-summer-sports-sea-ocean-water-heat-sun-beach-swimming-spray-foam-happiness-fun-people-friends-man-girls-june-july-august-resort-light-sky-tan-diving-jumping-jump-creek-communication-holiday

Apa de mare este folosită în terapia naturistă atât în tratamente externe cât şi interne. Este o apa minerala ce contine clor, sodium, magneziu si sulf, o combinatie benefica pentru organismul uman. De asemenea, prezinta si oligoelemente precum zinc, titan, iod, cobalt, crom, care trec prin piele si de acolo in organism, actionand asupra unor tesuturi.

Aceasta terapie are, in primul rand, un rol profilactic, urmarindu-se calirea organismului si imbunatatirea mijloacelor sale de autoaparare.

   Iată 4 beneficii principale ale băilor in mare:

1. Apa mării ne revitalizează
Bogată în ioni negativi, potasiu, sodiu şi calciu, apa mării ajută la întărirea oaselor, regenerarea celuleor musculare şi eliminarea toxinelor. Apa mării ne regenereză celulele corpului. Dar de notat este faptul că aceste efecte benefice apar după 12 minute de baie. Aşadar dacă vreţi să beneficiaţi de aceste efecte ale apei marine trebuie să staţi în mare cel puţin un sfert de oră.

2. Marea este benefică pentru piele

Sarea pe care apa mării o conţine acţionează ca un exfoliant pentru piele, ajută la cuăţarea celulelor moarte şi reînvie epiderma. Rezultatul este o piele netedă şi mătăsoasă. Mai mult decât atât, corpul se drenează în apa sărată. Baia în mare este o altă metodă de a elimina apa în exces, fortifiază organsmul şi ajută la eliminarea celulitei. Apa mării are virtuţi benefice pentru boli ale pielii precum, acneea, psoriazisul, herpesul şi eczemele.

3. O bună gestionare a hormonilor
Apa mării este bogată în iod, carburant al tiroidei care secretă hormonii care ne dau energie. Funcţionarea deficitară a tiroidei poate duce la stări de stres, îngrăşare, depresia şi insomnia. Iodul marin ajută la menţinerea echilibrului hormonilor şi a bunei repartizări a energiei.

4. Un bun antistres
Apa mării ajută la dispersia tensiunii calmează organismul datorită oligoeelmentelor pe care le conţine. Baia în mare este recomandată şi după câte o sesiune de antrenament deoarece ajută la relaxare şi reduce durerile musculare.

LEAVE A REPLY