ULTIMA ORĂ: Lovitura pe care o pregăteşte Guvernul Cioloş: ”Va fi o prăbuşire ireversibilă!”

0
833

 

dacian ciolos

Proiect de Lege: Cluburile finanţate de autorităţile locale pe Legea 69/2000 – Legea Educaţiei Fizice şi Sportului – nu vor mai putea efectua cheltuieli de natură salarială din fonduri publice, potrivit prosport.ro.

Ministerul Tineretului şi Sportului a iniţiat un proiect de modificare şi completare a Legii 69/2000 – Legea Educaţiei Fizice şi Sportului, care se află în aceaste zile în dezbatere publică. Câteva modificări sunt substanţiale, cum ar fi şi cele care privesc finanţarea cluburilor de autorităţile locale. ProSport detaliază subiectul, după ce zilele trecute s-a oprit şi a reflectat despre ”organizarea şi funcţionarea federaţiilor”

Articolul 18.1 va fi modificat substanţial conform proiectului prezentat de MTS pe site-ul oficial. Cel mai important aspect este scoaterea cheltuielilor salariale de pe lista cheltuielilor eligibile din fonduri publice!

”Prin noua formă a acestui articol se precizează în mod clar principalele atribuţii specifice ale autorităţilor administraţiei publice locale în domeniul sportului, structurile sportive şi programele sportive de interes public care pot fi finanţate din sume de la bugetele locale/judeţene, categoriile de cheltuieli eligibile. Modificările şi completările introduse sunt de natură să clarifice rolul şi atribuţiile autorităţilor administraţiei publice locale în sport, fără să contravină principiului autonomiei locale”, se precizează în expunerea de motive cu privire la Articolul 18.1

Mai multe pe prosport.ro.

LEAVE A REPLY