Atenţie la Wi-Fi când mergeţi în concedii: Cum puteţi rămâne FĂRĂ BANI

0
934

telefon (1)

Atenţie la Wi-Fi când mergeţi în concedii. Legăturile nesigure la internet, folosite în concedii, pot să îi transforme pe turişti în victime ale infracţiunilor cibernetice.

Potrivit Agerpres, peste două treimi dintre cei care călătoresc cu avionul în timpul vacanțelor se conectează la rețele Wi-Fi nesigure. 69% se folosesc de internetul wireless pentru a le spune celor dragi că au ajuns cu bine la destinaţie. Aproape jumătate dintre turişti sunt deja conectaţi la internet în minutul în care au ieşit din aeroport.

Potrivit Kaspersky Lab, 8 din 10 persoane s-au conectat la rețele Wi-Fi publice gratuite în aeroporturi, hoteluri, cafenele sau restaurante. Multe dintre aceste reţele nu sunt securizate. Studiul realizat de cei de la Kaspersky mai arată şi că jumătate dintre turişti uită că dispozitivele lor conectate sunt pline de informații personale și delicate.

18% dintre repondenţi recunosc că în timpul călătoriei, au fost victime ale infracţionalităţii cibernetice. Mai alarmant este că turiştii recunosc că în concedii intră pe contul de online banking sau fac cumpărături online, un comportament periculos dacă legătura la internet nu este una sigură.

Iar turiştii folosesc internetul mult şi în concedii. În timpul vacanţelor, o persoană din opt foloseşte mai mult reţeaua de socializare, pentru a posta fotografii din concediu.

LEAVE A REPLY