Veste de ULTIMĂ ORĂ de la Guvern. Anunţul îi VIZEAZĂ pe toţi românii

0
867

baniiii

Titlurile de stat pentru populaţie, o variantă de împrumut pentru stat şi în acelaşi timp o metodă de economisire pentru populaţie, lansate de Guvern, vor putea fi achiziţionate în perioada 11 – 29 iulie 2016, valoarea nominală fiind de 100 de lei, scadenţa la doi ani, iar dobânda de 2,15% pe an, scrie capital.ro.

“Orice persoană de peste 18 ani are acces la aceste titluri, indiferent dacă este rezidentă sau nerezidentă, valoarea este de 100 de lei şi am pus o limită superioară de 100.000 de lei pentru o persoană fizică”, a explicat ministrul finanţelor, Anca Dragu.

Astfel, o persoană interesată se prezintă la ghişeul uneia dintre băncile intermediare cu un act de identitate şi poate cumpăra titluri cu numerar sau prin transfer bancar. Beneficiarii titlurilor pot fi toate persoanele fizice rezidente şi nerezidente, în vârstă de peste 18 ani. O persoană fizică poate cumpăra maximum 1.000 de titluri de stat. Acestea pot fi achiziţionate, fără comision, de la cele patru bănci intermediare, respectiv BCR, BRD, Raiffeisen Bank şi Banca Transilvania.

Titlurile de stat vor fi ulterior tranzacţionate pe Bursa de Valori Bucureşti. Preţul titlurilor poate fluctua pe bursă, în funcţie de condiţiile din piaţă, valoarea acestora putând fi mai mare, egală sau mai mică decât cea nominală de 100 de lei.

LEAVE A REPLY