În Olanda au apărut afișe care susțin că România a transformat UE într-un coșmar

0
112

afis-anti-roania-in-olanda

Un jurnalist al ziarului Adevărul a prezentat astăzi imagini șocante din Olanda, unde imediat după aflarea votului din Marea Britanie și a confirmării BREXITU-lui au apărut afișe care conțin mesaje cu adevărat jignitoare la adresa românilor și a României.

Cristian Unteanu a publicat astăzi poze cu afișe care au fost lipite pe panouri în diferite zone ale Olandei și care pun întrebarea de ce trebuie să plece din UE Marea Britanie și nu România. Mai mult jurnalistul susține că atât ambasada României la Haga cât și ministerul de externe știu despre aceste afișe și nu au luat nici o poziție oficială deoarece României îi place să stea cu capul plecat.

Din afișele lipite pe străzile olandeze rezultă că România a făcut un coșmar din visul european și prin urmare țara noastră ar trebui să părăsească blocul comunitar și nu Marea Britanie. Lipsa de reacție a autorităților române poate genera o atmosferă de ostilitate împotriva românilor, mai adaugă jurnalistul Cristian Unteanu.

Ne alăturăm și noi demersului jurnalistului Cristian Unteanu și solicităm statului român să reacționeze la astfel de mesaje denigratoare la adresa românilor și a României, mesaje care pot influența extrem de negativ percepția asupra românilor în general.

Vezi mai jos una din pozele cu afișe apărute în Olanda și articolul integral de pe ziarul adevarul.ro aici.

După ce am căutat pe internet siteul care apare în pozele prezentate de jurnalistul român am descoperit o adevărată campanie împotriva românilor. Pe scurt cei care conduc această campanie susțin că Marea Britanie a ieșit din UE din cauza României și că Olanda ar trebui să facă la fel. Din cele prezentate pe acest site acest atac la adresa României , început încă din 15 iunie 2016, pare dus de susținători ai etnicilor maghiari care susțin că România nu respectă diversitatea etnică și lingvistică. Vezi aici siteul care atacă România și o vrea plecată din UE.

UPDATE 28 iunie 2016: Posterele denigratoare la adresa României care au apărut în Olanda în urma referendumului din Marea Britanie şi care conţin mesajul „România ar trebui să plece, nu Regatul Unit“ au determinat Ambasada Olandei în România să reacţioneze, în contextul în care imaginile s-au propagat rapid în media sociale.

Ambasada a precizat, pe pagina sa de Facebook, că aceste afişe, care au apărut în special în zona oraşului Eindhoven, „pot fi atribuite organizaţiei language-rights.eu“, aceasta fiind „o organizaţie privată, ce nu are legături cu Guvernul Olandei“.   „Ca urmare, poziţia exprimată în aceste afişe nu reflectă poziţia Guvernului olandez“, a precizat Ambasada Olandei la Bucureşti, care a subliniat angajamentul ferm al Executivului olandez în privinţa UE şi a integrării europene şi importanţa parteneriatului său cu celelalte state membre.

sursa: cititulnudoare

meritocratia.ro

LEAVE A REPLY